Single Blog Title

This is a single blog caption
16 maaliskuu 2016

Miten Google ja Amazon voivat tehdä sinusta onnellisemman ihmisen ja välittävämmän rakastajan?

Onko sinulla elämässä jokin ongelma? Mietityttääkö jokin vaikea asia sinua? Omaksu itsellesi uusi tapa: mikä tahansa sinua mietityttääkin tai mihin tahansa pulmaan haluaisitkin ratkaisun, etsi netistä kamppaileeko joku toinen saman asian parissa. Todennäköisesti on olemassa joku, joka osaa auttaa sinua asian suhteen.

Google, YouTube ja Amazon ovat yksiä maailman käytetyimmistä hakukoneista, jotka kaikki erikoistuvat erilaiseen sisältöön. Hakusanat ”how to + [asia johon haluat vastauksen] todennäköisesti auttavat sinua. Älä jää yksin. Katso mitä voit oppia – löydätkö ehkä jonkun artikkelin, videon tai kirjan, joka voi auttaa sinua ja parantaa elämääsi.

Google-Amazon

crunkyoutube3757

 

Omaa tarinaani

Tämä kirjoitus voi tuntua monille täysin itsestäänselvyydeltä, mutta kokemukseni mukaan liian harva ihminen etsii aktiivisesti tietoa ja ratkaisukeinoja elämänsä solmukohtiin – ainakaan minä en näin ennen tehnyt. Ennen saatoin itse pitkään valittaa jostain asiasta tai omasta yleisestä huonosta olostani, enkä ikinä hoksannut googlata, että miten huonosta olosta voi päästä eroon tai miten asioille, joista valitin voisi tehdä jotain.

Tapaan paljon ihmisiä, ja monesti kysyn ihmisiltä mistä he unelmoivat. Harvoin saan kovin innokkaita tai kunnianhimoisia vastauksia. Olen alkanut miettiä, että hoksaavatko ihmiset oikeasti mitä kaikkea he pystyisivätkään tehdä elämässään, jos he vain uskaltaisivat unelmoida järjettömän suuresti.

Uskaltavatko ihmiset unelmoida, osaavatko he unelmoida – ja ovatko ihmiset tietoisia omasta valtavasta potentiaalistaan – siitä miten heidän tekonsa vaikuttavat paitsi heihin itseensä myös ihmisiin heidän ympärillään ja lähellään aina monia sukupolvia eteenpäin?

En tiedä miettivätkö ihmiset näitä asioita enkä halua paasata mistään.

Haluan kuitenkin kertoa miten oma elämäni on muuttunut.

Kun jossain vaiheessa omaa elämääni aloin aktiivisesti etsiä ratkaisuja ”ongelmiini” ja soveltaa näitä löytämiäni ratkaisuja elämääni, alkoi moni asia elämässäni muuttua. Vuosia sitten, aloin ujona ihmisenä opettelemaan sosiaalisia taitoja. Aloin käydä erilaisissa illanvietoissa ja pyytämään ihmisiä kahville kanssani.

coffee_art_02

Menin töihin varainkerääjäksi – näin minulle maksettiin siitä, että saatoin oppia rohkeutta ja ihmisten kanssa kommunikointia (myöhemmin päädyin tätä kautta myös Tukholmaan räppäämään). Jossain vaiheessa tuntui, että olin kokenut ja oppinut niin paljon, että halusin jakaa elämääni muuttavista asioista muillekin ihmisille.

Etsin tietoa siitä miten oman blogin tai yhdistyksen voi perustaa ja aloin lukemaan yhä enemmän paljon elämässään kokeneiden ja tehneiden ihmisten kirjoittamia kirjoja. Haastoin ihmisiä seikkailemaan kanssani. Joitakin vuosia sitten havahduin siihen, että cv:ni on melkoisen tyhjä – tulenko saamaan töitä?

Sen sijaan, että olisin jäänyt loputtomiin murehtimaan sitä, että vanhempani eivät puskeneet minua kesätöihin 15-vuotiaana, ja että en ehkä saisi töitä, aloin kerätä täytettä CV:seni tekemällä paljon vapaaehtoistöitä. Vapaaehtoistöiden myötä sain huomata oppivani paljon ja vapaaehtoistöiden kautta sain myös kokea joitain elämäni parhaimpia kokemuksia.

IMG_0518

Kun olen välillä ollut hukassa elämässäni, olen tarttunut terapeuttien kirjoittamiin kirjoihin (muun muassa Tommy Hellsten ja Brené Brown) ja lukenut henkisyyttä ja onnellisuutta käsitteleviä kirjoja (muun muassa Matthieu Ricardin kirjat) ja etsinyt googlesta vinkkejä siihen miten luodaan syvää tarkoituksen tunnetta elämälle.

Opin tekemään mielikuva-meditaatioharjoituksia, joissa keskityin tuntemaan myötätuntoa ja vahvistamaan tätä tunnetta itseäni ja eri ihmisiä kohtaan. Myötätuntomeditaatioharjoitukset ovat auttaneet minua elämäni vaikeiden aikojen ylitse – vaikeimpinakin hetkinä kun tuntuu, että kukaan ei näe minua ja huomaa tuskaani, olen voinut palauttaa mieleeni myötätunnon tunteen ja pyrkiä omasta haavoittuvasta olotilastanikin käsin auttamaan muita.

compassion

Kun jossain vaiheessa halusin oppia tekemään musiikkia (kun tuntui, että pianolla en voinut enää ilmaista sitä mitä halusin ilmaista), otin vastaan 30 päivän haasteen ja yhden kuukauden aikana perehdyin noin 90-100 tunnin ajan konemusiikin tekemisen opetteluun. YouTube-videoista oli tässä korvaamaton apu. Tämän jälkeen jatkoin musiikin tekemistä intensiivisesti yli vuoden ajan tähän päivään asti.

Kuulijoita kerätäkseni olen joutunut googlaamaan ohjeita siitä, miten kerätä SoundCloud-seuraajia. Tällä hetkellä kuuntelen paljon Robin Sharman YouTube-videoita, teen vapaaehtoistöitä opintojeni (erityisopettajaopinnot ja kirjoittaminen) ohella ja koitan miettiä mitä kaikkia taitoja ja tapoja nähdä maailmaa voisin oppia, jotta elämäni olisi hauskempaa ja antoisampaa ja jotta voisin olla enemmän hyödyksi muille ja maailmalle. Ehkäpä yrittäjiltä voisin oppia paljonkin.

Voisin jatkaa tarinointia loputtomiin, ja ehkä taas myöhemmissä postauksissa avaudun enemmän elämästäni, mutta sinä ennen sinun elämääsi: mitä sinä voisit kysyä ja oppia internetin ihmeelliseltä maailmalta?

The_Ask_Wallpaper_1024x768
PS. Wikihow:ssa on myös paljon (tasoltaan vaihtelevia) tekstejä siitä miten oppia melkeinpä mitä vain.

Leave a Reply