Dreamspire ry

Dreamspire ry on vuoden 2013 lopulla perustettu yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on inspiroida ihmisiä unelmoimaan ja toteuttamaan omia unelmiaan. Toistaiseksi me järjestönä keskitymme oman blogin kirjoittamiseen, myöhemmin luvassa on myös todennäköisesti järjestön järjestämiä tapahtumia ja puhetilaisuuksia.

Lisätietoa toiminnasta ja sen laadusta päivitetään sivuille myöhemmin. Blogissa käsittelemme mm. seuraavia: elämäntaitoja, unelmia, rohkeutta, luovuutta ja yrittäjyyttä – katsomme, että yrittäjyys on yksi väylä omien unelmiensa toteuttamiseen.

 

Järjestön syntytarina

Järjestön perustajahahmon Olli Lukkarin silmiin osui noin kaksi vuotta sitten teksti, jossa eräs psykiatri kertoi teettävänsä asiakkailleen harjoitusta, jossa heidän [asiakkaiden] piti kuvitella mielessään omia hautajaisiaan. Olli alkoi tästä miettiä elämäänsä uudella tavalla: mitä tekisin jos kuolisin vuoden päästä? Olisinko ylpeä siitä miten olen tähän asti elänyt?

Olli tunsi, että jonkin asian oli muututtava hänen elämässään. Olli hoksasi, että yhteiskunnassamme harva miettii kuolemaa sen syvällisemmin ja monesti unelmille vain nauretaan. Olli halusi herätellä ihmisiä miettimään syvällisemmin omaa elämäänsä, ja hän alkoi kerätä ihmisten unelmia postikorteille.

Sittemmin Ollin perustamassa Post Our Dreams –blogissa on julkaistu monia satoja unelmia eri puolilta maailmaa ja sivulla on julkaistu monien itseään toteuttavien ihmisten haastatteluja, uusimpina haastateltuina maailmankuulu kiipeilijä Alain Robert ja tähtitieteen professori Esko Valtaoja.

Kesällä 2012 toteuttamansa projektin myötä Olli reilasi kaverinsa kanssa ympäri Eurooppaa VR:n sponsoroimin ensimmäisen luokan lipuin ja keräsi kaverinsa kanssa 20 päivän aikana 1000 unelmakorttia. Matkablogi Unelmien tiellä -matkasta on luettavissa täältä.

olli23köpis-663x270

Olli Kööpenhaminassa keräämässä unelmia.

Dreamspire ry:n perustaminen on suoraa jatkoa tälle unelmablogin ja kesän 2012 matkablogin tarinalle. Olli pyysi mukaan kahta ystäväänsä (yhdistyksen perustaminen vaatii kolme ihmistä), ja niin oli yhdistys pystyssä.

Kristianin oli Ollin tuttu samasta lukiosta ja Joona ja Olli tutustuivat erään yhteisen kaverin lautapeli-illassa. Yhdistyksen perustamisen myötä Olli haluaa virallistaa projektinsa ja toivoo myös saavansa rahoitusta projektilleen.

Tavoitteena Ollilla on myös päästä pitämään puheita yläastelaisille ja lukioikäisille nuorille, jotka kamppailevat monien vaikeuden kysymysten kanssa, joita Olli on itse jo kohdannut: Mitä haluan tehdä elämässäni? Riitänkö sellaisena kuin olen? Uskallanko olla oma itseni?

 

Kohti tärkeitä asioita

Monista tärkeistä asioista ei tällä hetkellä puhuta yhteiskunnassa. Kuoleman kohtaaminen, itsensä hyväksyminen kaikkine haavoittuvuuksineen, oman jutun, intohimon, löytäminen elämässä, vaikeuksien ja muiden ihmisten kohtaaminen, rohkeana oleminen, yksinäisyyden kestäminen, tässä joitain asioita joihin Dreamspire haluaa ottaa kantaa.

Mielestämme elämästä pitää nauttia ja tehdä niitä asioita, joista tykkää – ennen kuin on liian myöhäistä. Maailmanmatkaaja-muusikko-saattohoitaja Bronnie Ware vietti kuolemansairaiden ihmisten kanssa aikaa näiden elämien viimeisinä päivinä ja viikkoina ja kirjoitti sitten omaan kirjaansa ihmisten viisi yleisintä kuolinvuoteella koettua katumusta. Katumukset olivat:

1) Kunpa olisin uskaltanut elää enemmän omilla ehdoillani ja vähemmän muiden odotusten mukaan
2) Kunpa en olisi viettänyt niin paljon aikaa töissä
3) Kunpa minulla olisi ollut rohkeutta ilmaista omia tunteitani
4) Kunpa olisin pitänyt yhteyttä ystäviini
5) Kunpa olisin antanut itseni olla onnellisempi.

Tuskin kukaan haluaa löytää itseään tältä listalta ja kuitenkin, unelmien toteuttaminen ei tapahdu sattumalta, vaan vaatii sinnikkyyttä ja tahdonvoimaa. Moni elää elämänsä läpi itseään vihaten. Mitä kaikkea hienoa ja inspiroivaa tämä ihminen voisikaan tehdä, jos hän käyttäisi aikaansa rakentavammin?

Moni ihminen ei uskalla unelmoida ja elää täysillä. Koemme, että monet ihmiset voisivat saada elämästään niin paljon enemmän irti ja siihen me järjestönä haluamme heitä kannustaa.

we_hold_our_world_in_our_hs