Toiminta

Dreamspire ry on vuoden 2013 lopulla perustettu yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on inspiroida ihmisiä unelmoimaan ja toteuttamaan omia unelmiaan. Dreamspiren nettisivujen blogissa käsitellään muunmuassa seuraavia asioita: elämäntaitoja, unelmia, rohkeutta, luovuutta ja yrittäjyyttä – katsomme, että yrittäjyys on yksi väylä omien unelmiensa toteuttamiseen.

Voit alottua sivuun tutustumisen lukemalla haastatteluja unelmiaan jo toteuttaneista ihmisistä. Voit myös laajentaa maailmankuvaasi lukemalla 30 pelon päivää -haasteesta, lukemalla haastatteluja eri kiinnostuksen kohteita omaavilta ihmisiltä tai tutustumalla Dreamspiren etusivulla esilläoleviin kirja- ja dokumenttisuosituksiin sekä Dreamspiren sivuilla oleviin lukuisiin linkkeihin.

Jos haluat oppia sosiaalisia taitoja, voi sinun olla hyvä tutustua tätä osioita käsittelevään kirjallisuuskatsaukseen. Jos etsit suuntaa elämälle, voit ottaa ehkä inspiroitua intohimon löytämistä käsittelevästä artikkelista (ja tämän tekstin aloittamasta artikkelisarjasta),  vapaaehtoistöitä käsittelevästä artikkelista ja Unelmien tiellä -sivuston (josta lisää alla), kuolemaa käsittelevästä tekstistä.

 

Yhdistyksen syntytarina

Yhdistyksen perustajahahmon Olli Lukkarin silmiin osui noin kaksi vuotta sitten teksti, jossa eräs psykiatri kertoi teettävänsä asiakkailleen harjoitusta, jossa heidän [asiakkaiden] piti kuvitella mielessään omia hautajaisiaan. Olli alkoi tästä miettiä elämäänsä uudella tavalla: mitä tekisin jos kuolisin vuoden päästä? Olisinko ylpeä siitä miten olen tähän asti elänyt?

Olli tunsi, että jonkin asian oli muututtava hänen elämässään. Olli hoksasi, että yhteiskunnassamme harva miettii kuolemaa sen syvällisemmin ja monesti unelmille vain nauretaan. Olli halusi herätellä ihmisiä miettimään syvällisemmin omaa elämäänsä, ja hän alkoi kerätä ihmisten unelmia postikorteille.

Sittemmin Ollin perustamassa Post Our Dreams –blogissa on julkaistu monia satoja unelmia eri puolilta maailmaa ja sivulla on julkaistu monien itseään toteuttavien ihmisten haastatteluja. Kesällä 2012 toteuttamansa projektin myötä Olli reilasi kaverinsa kanssa ympäri Eurooppaa VR:n sponsoroimin ensimmäisen luokan lipuin ja keräsi kaverinsa kanssa 20 päivän aikana 1000 unelmakorttia.

Matkablogi Unelmien tiellä -matkasta on luettavissa täältä. Ollin tarinasta ja filosofiasta voit lukea enemmän täältä.

olli23köpis-663x270

Olli Kööpenhaminassa keräämässä unelmia.

Dreamspire ry:n perustaminen on suoraa jatkoa tälle unelmablogin ja kesän 2012 matkablogin tarinalle. Olli pyysi mukaan kahta ystäväänsä (yhdistyksen perustaminen vaatii kolme ihmistä), ja niin oli yhdistys pystyssä. Cristian oli Ollin tuttu samasta lukiosta ja Joona ja Olli tutustuivat erään yhteisen kaverin lautapeli-illassa.

 

Kohti tärkeitä asioita

Mielestämme elämästä pitää nauttia ja tehdä niitä asioita, joista tykkää – ennen kuin on liian myöhäistä. Maailmanmatkaaja-muusikko-saattohoitaja Bronnie Ware vietti kuolemansairaiden ihmisten kanssa aikaa näiden elämien viimeisinä päivinä ja viikkoina ja kirjoitti sitten omaan kirjaansa ihmisten viisi yleisintä kuolinvuoteella koettua katumusta. Katumukset olivat:

1) Kunpa olisin uskaltanut elää enemmän omilla ehdoillani ja vähemmän muiden odotusten mukaan
2) Kunpa en olisi viettänyt niin paljon aikaa töissä
3) Kunpa minulla olisi ollut rohkeutta ilmaista omia tunteitani
4) Kunpa olisin pitänyt yhteyttä ystäviini
5) Kunpa olisin antanut itseni olla onnellisempi.

Tuskin kukaan haluaa löytää itseään tältä listalta ja kuitenkin, unelmien toteuttaminen ei tapahdu sattumalta, vaan vaatii sinnikkyyttä ja tahdonvoimaa. Moni elää elämänsä läpi itseään vihaten. Mitä kaikkea hienoa ja inspiroivaa tämä ihminen voisikaan tehdä, jos hän käyttäisi aikaansa rakentavammin?

Moni ihminen ei uskalla unelmoida ja elää täysillä. Koemme, että monet ihmiset voisivat saada elämästään niin paljon enemmän irti ja siihen me järjestönä haluamme heitä kannustaa.

we_hold_our_world_in_our_hs