Single Blog Title

This is a single blog caption
11 elokuu 2015

Miten tylsistynyt panda voi parantaa elämääsi (ja yhdeksän muuta tapaa inspiroitua elämästä)

“Vietä vähintään tunti päivässä tehden mitä tahansa ikinä rakastatkin tehdä – tee jotain sellaista mitä syvällä sydämessäsi tunnet, että sinun täytyy tehdä.”
David Deida

Mikä on sinun tapasi päästä yhteyteen oman itsesi kanssa?

Mikä on sinun tapasi inspiroitua ja iloita maailmasta?

Mikä on sinun tapasi nauttia ja olla kiitollinen?

Kun mietin elämääni muutaman vuoden taaksepäin, en voi olla huomaamatta suurta muutosta. SIinä missä ennen minulla oli tylsää enkä keksinyt mitä tehdä sillä kaikella ajalla mitä minulla oli käytössäni, tuntuu, että nykyään maailmassa on niin paljon kiehtovia asioita, että ehdin tutustua vain murto-osaan kaikkea minua kiinnostavasta.

Ajattelin tässä postauksessa jakaa oman elämäni inspiraation lähteitä – ehkä muutkin voisivat saada niistä ideoita ja inspiraatiota! Suurempi kysymys on: mikä sinua inspiroi, mistä sinä saat virtaa? Mitä sinä haluat elämässäsi tehdä?

music_wallpaper_awesome_high_definition_backgrounds_1045

1. Musiikin kuuntelu

Joskus aikoja sitten minulla oli tapana meditoida joka päivä, mutta viime aikoina olen tykännyt mennä makoilemaan silmit kiinni sängylle ja kuunnella kuulokkeista musiikkia. Musiikin soidessa vain unohtaa kaiken muun ja antaa musiikin viedä mielikuvitukseni mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja antaa sen muistuttaa itseäni puolista, jotka arjen kiireessä meinaavat unohtua.

Viimeaikoina olen inspiroitunut paljon Spherián, Owseyn ja Marek Iwaszkiewiczin kauniista äänimaisemista ja melodioista. Myös Ulverin tapa sekoittaa keskenään film noir -maisia äänimaisemia, jazzia ja heviä on ollut hienoa kuultavaa. Siltä varalta, että jotakuta sattuu kiinnostamaan, olen kerennyt Soundcloudissa tykkäämään jo yli tuhannesta kappaleesta ja niitä voi kuunnella täältä.

Street-Fighter-Wallpapers-11

2. Liikunnan harrastaminen

”Ihmisistä, joita tunnen, kaikkein vaikeinta emotionaalisesti on niillä, jotka eivät harrasta liikuntaa.”
Joe Rogan

”Kaikki nämä verisuonet [kehossasi] ovat jokia – vesi, veri, virtaa näiden jokien läpi. Ja mitä tapahtuu paikallaan olevalle vedelle? Paikallaan oleva vesi menee pilalle, siihen kertyy paljon likaista ja limaista tavaraa… Mutta jos vesi koko ajan virtaa ja kuohuu kuin kunnon joki, vie se pois kaiken lian ja puhdistaa koko kehosi. Joten pysykää liikkeessä!”
-vegaanikehonrakentaja Karl Ess videoblogissaan (kohta 2:07-2:40)

En ole vielä saanut itseäni lenkkeilemään, mutta pyrin kävelemään paljon ja harastan monta kertaa viikossa kotihuoneessani lihaskuntoa ja myös venyttelen. Ylläolevat sitaatit kertovat mielestäni paljon. Haluan pitää kehostani ja mielestäni huolta liikkumalla.

Säveltäessäni musiikkia, lukiessani ja kirjoittaessani – ja pyöriessäni netissä eri sivustoilla – istun todella paljon joka päivä. Olen oppinut kuitenkin ottamaan taukoja tietokoneella istumiseen; istuminen on uusi tupakointi on yksi meidän aikakautemme iskulauseista ja liika istuminen on terveydelle haitallista.

Niinpä liikkuminen onkin minulle lähes pyhä asia ja asia, josta haluan pitää kiinni toivottavasti läpi elämäni.

many-people-music-event-concert-awesome

3. Sosiaalinen elämä & vapaaehtoistyön tekeminen

Kun kirjoittaa facebookin hakukenttään oman kotikaupunkinsa nimen ja tarvittaessa perään hakusanoja kuten ryhmä tai group voi huomata, että kotikaupungissa saattaakin tapahtua yllättävän paljon asioita. Pääkaupunkiseudulla asuvat ihmiset voivat hyödyntää myös VisitHelsingin tai HelsinkiThisWeekin sivuja.

Itse olen lähettänyt monille tapahtuma- ja festivaalijärjestäjille viestiä, että kaipaavatko he vapaaehtoista toimintaansa. Vuoden 2015 aikana olenkin tehnyt paljon vapaaehtoistehtäviä eri tapahtumissa ja kokenut ja oppinut paljon. Tapahtumat ovat oiva paikka tavata uusia ihmisiä ja saada uusia kokemuksia ja tutkimusten mukaan vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat keskimäärin jopa muuta väestöä onnellisempia.

Tässä on toinen tutkimus järjestö- ja vapaaehtoistoiminnasta. Olen kirjoittanut Dreamspiren sivuille muun muassa vapaaehtoistyöstäni Animatrick-animaatiofestivaaleilla, tekstin voi lukea täältä. Muita tapahtumia, joissa olen ollut vapaaehtoisena ja joita voi googlailla, ovat: DocPoint, Arctic15, Kosmos Festival, Midnight Sun Film Festival, Flow Festival, Rakkautta ja anarkiaa International Film Festival, Biohacker Summit ’15, Amnestyn Nordic Youth Conference ja Nordic Business Forum.

Lisää siitä mitä minä olen saanut vapaaehtoistöitä tekemällä, voit lukea täältä. Myös 30 pelon päivää -ryhmien kasaaminen on ollut suuri inspiraationlähde elämässäni. Sosiaalisia taitoja käsitteleviä kirjoja löydät muun muassa tästä Dreamspiren tekstistä.

1464102

4. Sitaattien lukeminen

Jos jotain kirjaa lukiessani, dokumenttia katsoessani tai ihmisten kanssa keskustellessani kohtaan jonkin minua kiehtovan henkilön nimen (tai kokonaan uuden henkilön), perehdyn hänen ajatteluunsa lukemalla häneltä sitaatteja.

Hyvään flow’hon pääsen kun kirjoitan googleen [henkilön nimi + quotes] ja avaan ensimmäisten hakujen joukosta tulevan linkin Goodreadsin sivuille ja alan sieltä lukemaan ihmisen ajatuksia sitaatti kerrallaan. Mitä kaikkea vaikkapa Nelson Mandela, Albert Einstein, Richard Feynman, Goethe, Salvador Dali ovat sanoneet ja kirjoittaneet?

Entäpä Marshall Rosenberg, Richard Bach, Richard Linklater, Bill Gates, Antoine de Saint-Exupéry ja Fjodor Dostojevski? Mitä tiedät Leo Tolstoin, Mahatma Gandhin, Khalil Gibranin, Charles Bukowskin tai Viktor Franklin ajatuksista?

Lue ja ota selvää. Etsi itsellesi uusia esikuvia ja vaikutteita ja ota selvää mitä kaikkea he ovat sanoneet!

maxresdefault

5. Shot of Awe -videot

Mediapersoona Jason Silvan taidokkaasti tehdyt videot ovat inspiroineet minua jo pitemmän aikaa. Videoista pitävälle katsojalle voi olla myös mielenkiintoista tietää, että Silvan puheet eivät ole ennalta käsikirjoitettuja, vaan puhdasa improvisaatiota, freestyle-filosofiaa, jos niin voi sanoa.

Jason Silva selittää kulissien takaista videoidenluomisprosessiaan ja freestyle-filosofiaansa tässä kiehtovassa kuuden minuutin videossa.

26102

6. Kirjojen lukeminen

Kirjojen lukeminen on hyvä tapa inspiroitua elämästä ja saada elämästä enemmän irti. Kun olet tehnyt tämän sivun kohdassa kahdeksan mainitun harjoituksen, voit alkaa etsiä (oma)elämäkertoja tai kirjoja tai kirjoituksia sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat jo tehneet jotain sen suuntaista mitä sinä haluat tehdä.

Dreamspiren sivuilla on paljon kirjasuosituksia ja netistä voi etsiä suosituksia lisää. Myös tästä löytyy hyvä kirjasuosituslista, jolla päästä alkuun. Mutta älä mene sokeasti listojen mukaan, etsi kirjoja, jotka kiehtovat juuri sinua.

kartandtinki1_letter-wallpaper_15

7. Kirjeenvaihto

Olen ollut elämässäni monien ihmisten kanssa kirjeenvaihdossa. Ennen kirjotin kirjeitä käsin (joskus menin jopa niin pitkälle, että ostin hienoa pergamenttipaperia, mustetta ja mustekyniä, sinettivahaa ja sinettejä), mutta nykyään tykkään kirjoittaa kirjeitä sähköpostitse. Tällöin voin laittaa tekstin sekaan myös linkkejä ja kuvia (ks. kohta yhdeksän alla).

Kirjeenvaihdossa voi helposti puhua aremmistakin aiheista, joista ei ole aina niin helppo puhua. Kirjeitse onkin hyvä käsitellä mm. häpeää, pelkoja (usein pelkkä pelon myöntäminen ääneen/näyttäminen jollekulle lieventää pelkoa paljon), epäilyksiä, vihaa ja myös todella myönteisiä henkilökohtaisia asioita: unelmia, kiitollisuutta, hyviä muistoja.

Kirjoitin jossain vaiheessa päiväkirjaa, ja vaikka teen sitä vieläkin, olen siirtynyt yhä enemmän kirjeenvaihdon suuntaan. Kirjeenvaihdossa voin tulla nähdyksi syvällä tavalla ja tasolla (päiväkirja on usein vain itseään varten) ja samalla siinä voi jakaa saamiaan oivalluksia eteenpäin ja rakentaa syvempää luottamusta elämässä oleviin ihmisiin.

wallpaper-886225-900x450

8. Mitä haluan elämässäni -kirjoitusharjoitus

Osallistuin ihmisoikeusjärjestö Amnestyn nuorten konferenssiin kesällä 2015. Siellä eräs puhuja antoi meille kotiläksyksi tehtäväksi kirjoittaa tunnin ajan tekstiä siitä haluamme elämässämme tehdä. Tunnin jälkeen piti käyttää kaksi minuuttia siihen, että poimii tekstistä asioita, joita voi ruveta heti toteuttamaan omassa elämässään. Harjoitus oli itselleni todella silmiäavaava.

Toinen mielenkiintoinen harjoitus löytyy täältä. Kolmas mielenkiintoinen kirjoitusharjoitus on myös kirjoittaa joka päivä tekstiä siitä miten paras mahdollinen sinä ajattelisi tai toimisi omassa elämäntilanteessasi tai missä tilanteissa ja seikkailuissa hän olisi tulevaisuudessa osallisena.

6a7f63ada55dbd19e424d578de04f7f3

9. Pinterest & BoredPanda

Pinterestin kuvagallerioiden selaaminen on antanut minulle todella paljon inspiraatiota ja ajatuksia. Hakusanat surreal, expressionism, impressionism, breathtaking, concept art, inspiring, dark art ovat toimineet kohdallani hyvin. Kokeile itse ja löydä oma tyylisi!

BoredPandan sivut ovat myös täynnä erilaisia luovia virikkeitä. Lisää inspiroivia linkkejä voit löytää Dreamspiren linkit-osiosta.

artfacebook-wallpaper-computer-images-facebook-wallpaper

10. Facebook

Moni meistä viettää päivittäin paljon aikaa Facebookissa, niin minäkin monesti. Siksi olenkin soveltanut muutamia kikkoja, joiden avulla saan facebookissa vietetystä ajasta enemmän irti. Olen tykännyt kymmenistä ellen jopa sadoista eri sivuista facebookissa ja feediini ilmestyy joka päivä inspiroivia sitaatteja ja ajatuksia ja tarinoita ja ajatuksia seuraamiltani henkilöiltäni.

Miten olen löytänyt erilaisia sivuja? Olen käyttänyt muun muassa hakusanoja (daily) inspiration, wisdom, inspirational quotes, motivation, motivational quotes, change, positive, positivity, revolution, success, love, science, psychology, news.

Jossain vaiheessa liityin monien eri uskontojen tykkääjäksi, jotta oppisin näistä uskonnoista lisää ja saisin hyviä sitaatteja feediini ja samoin kävin yhdessä vaiheessa tykkäämästä lähes kaikista Suomen poliittisista puoleista. Olen myös tykännyt monesta henkilöstä, joiden sitaatteja olen lukenut, ja niinpä saan paljon näiden henkilöiden sitaatteja myös facebook-feediini.

Kaikkea yllämainittua voi tehdä myös Twitterin ja muiden sosiaalisten medioitten kohdalla.

d12ebfdbce0a3a0be6feedcc8462d2f1

Leave a Reply