Single Blog Title

This is a single blog caption
23 maaliskuu 2015

Miss World kilpailija Krista Haapalainen, Dreamspire-unelmahaastattelu #7

Krista Haapalainen oli vuonna 2014 Miss Suomi kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa ja osallistui siten Miss World kilpailuihin samana vuonna. Krista oli kisoissa paras suomalainen 20 vuoteen ja sijoitus oli 17, kun osallistujia oli yhteensä 121. Krista voitti Miss World kisojen urheiluosion kilpa-aerobic taustansa avulla.

Tuon tässä haastattelussa esiin kysymyksiä, joita ei yleensä ehkä misseiltä kysytä. Dreamspire-haastattelujen tarkoituksena onkin paljastaa mahdollisimman erilaisia elämäntarinoita ja tuoda haastateltavien sielunmaisemia julki.

11076232_10204671759168722_1910890589_n

Kristan valinta haastateltavaksi johtuu siitä, että hän on mielestäni erittäin hyvä roolimalli ja ehkä yksi hyväsydämisimpiä ihmisiä keitä tunnen. Tutustuin itse Kristaan käydessämme samaa lukiota. Hänen positiivinen elämänasenteensa ja suvaitsevaisuutensa kaikkia ihmisiä kohtaan tekivät minuun vaikutuksen. Krista on myös hyvä huomioimaan muita ihmisiä.

Seuraava esimerkki kertoo erityisen hyvin Kristan luonteesta. Suurin osa ihmisistä ei tee mitään huomatessaan kiusaamista koulussaan. Kaikkein helpointa on katsoa muualle kuin mitään ei tapahtuisi. Monet saattavat lähteä jopa mukaan kiusaamiseen pelosta, että joutuisivat itsekin kiusatuksi ollessaan kiusatun puolella.

Onkin hyvin harvinaista, että kukaan koulussa uskaltaa mennä väliin. Krista on yksi näistä hyvin rohkeista henkilöistä, joka nähdessään vääryyttä puolusti kiusattua kertomalla opettajille mitä on tekeillä. Kristan väliintulon ansiosta opettajat puuttuivat kiusaamiseen.Tässä onkin haastattelukysymykset, jotka kertovat Kristasta lisää.

 

1. Mikä oli lapsuudenunelmasi ?

En muista kaikkia, mutta halusin olla lentoemäntä. Mummi kertoi, myös että halusin aina olla esillä.

Krista vasemmalla

Krista vasemmalla.

 

2. Mitä unelmiasi on jo toteutunut ?

Elämässä on ollut koko ajan välitavoitteita, joiden täytyttyä on aina halunnut jotain enemmän. Ensin oli unelmana päästä aerobicissa maajoukkuerinkiin, se toteutui. Sitten unelmana oli päästä Mäkelänrinteen lukioon, sekin toteutui. Aerobic-kisojen voitto oli myös tavoite, joka toteutui. Lukiossa syntyi pikkuhiljaa unelma misseydestä, kun silloisen poikaystävän isosisko voitti Miss Suomi -kilpailun.

 

3. Miksi halusit missikisoihin ?

Olen aina halunnut huomiota ja aerobikissa se toteutui, missiunelman synnyttyä se vaikutti seuraavalt askeleelta.

 

4. Mistä unelmoit ?

Haluisin muuttaa New Yorkiin. Siellä haluaisin olla jollain mallitoimistolla, myös tv-ohjelmassa, kuten matkailuohjelmassa oleminen, kiinnostaa.

 

5. Mitä neuvoja sinulla on nuorille ?

Opiskelkaa, nuorena voisi alkaa jo tähdätä korkealle. Pitää olla ystävällinen kaikille, jättää mukava fiilis ihmisille. Kaikkien kaveri ei tarvitse olla, mutta kenenkään vihollinen ei pidä olla.

 

6. Mitä sanoisi misseydestä haaveileville nuorille ?

Sen ei kuuluisi olla nuorten unelmana. Nuorena kuuluu nauttia lapsena olemisesta ja kehittää luonnetta ja hankkia elämään sisältöä ja harrastaa esimerkiksi urheilua. Toivon etteivät nuoret ala haluamaan liian aikaisin misseiksi ennen kuin he ovat rakentanut omaa persoonaansa. Sen unelman miettimistä voi aloittaa vasta lähempänä aikuisuutta.

 

1. Perintöprinsessa 2014 Miss Suomi

1. Perintöprinsessa 2014 Miss Suomi

7. Hienoin saavutus elämässä ?

Se kun uskalsni muuttaa elämääni tilanteessa, jossa tunsi olevan onneton.

 

8. Missä haluaisit olla viiden vuoden päästä ?

Menestynyt bisnesnainen New Yorkissa. Haluaisin tehdä jotain mikä liittyy urheiluun, kauneuteen tai mediaan.

 

9. Ketkä ovat idoleitasi ?

Yhdistelmä omasta äidistä ja tädistä. Itselläni ei ole kauheasti idoleita ollut, yleensä ihailen tiettyjä piirteitä omissa kavereissa ja perheessä. Missi-piireissä Satu Tuomisto ja Susanna Laine ovat olleet sellaisia keitä ihailen. Heillä on sellainen ura, jonka itsekin haluaisin.

 

krista2

10. Minkä perinnön haluaisi jättää maailmalle itsestäsi elämään ?

Hyväsydämisyyden ja optimismin. Itse olen välillä liiankin sinisilmäinen enkä aina tajua jos joku huijaa minua. En tykkää ollenkaan liiallisesta epäilystä ja henkilöistä, jotka suhtautuvat skeptisesti kaikkeen.

 

12. Minkä muutoksen haluaisit saada aikaiseksi maailmaan ?

Toivoisin ettei raha pyörittäisi maailmaa ja toisi niin paljon valtaa joillekkin ihmisille. Raha on syynä niin moniin ongelmiin.

 

13. Mitä yllättäviä piirteitä sinussa on ? 

Olen erittäin yllytyshullu, annoin kerran lahjaksi yllätyksen ystävälle erään firman avulla, joka toteuttaa yllytyshullua temppua, jossa henkilö puetaan palonkestäviin vaatteisiin, sytytetään palamaan ja pistetään hyppäämään sillalta.

 

427514_221383084650261_39566971_n

14. Uskotko yliluonnollisiin ilmiöihin ?

Uskon ennustajiin, uskon että joillakin on ihmeellinen taito nähdä asioita. Tämän huomasin kun kävin ennustajalla joka kuvaili itseni juuri sellaisena kuin olen. Uskon myös kohtaloon. Uskon horoskooppeihin myös.

 

15. Oletko uskonnollinen ? 

En ole uskonnollinen, mummit kyllä opettivat rukoilemaan ja rukoilinkin aina rippikouluun asti.

 

16. Minkä supervoiman haluaisit ?

Teleporttauksen, koska voisin teleportata itseni Nykiin.

 

17. Minkä uuden taidon haluaisit oppia ?

Uusien kielten oppiminen, erityisesti kiinan.

399923_241243392619016_2134170015_n

Lopuksi kysymyksiä lukijoille 

1. Uskaltaisitko sinä puolustaa kiusattua tai tunnetko jo jonkun ketä haluaisit auttaa ? Ole rohkea ja tee kuten Krista, puutu kiusaamiseen ja levitä hyvää ympärillesi.

2. Haluatko levittää negatiivisuutta vai positiivisuutta ympärillesi, haluatko lähtökohtaisesti epäillä ja lytätä muut vai uskoa ihmisiin ja kannustaa heitä eteenpäin ?

 

Leave a Reply