Single Blog Title

This is a single blog caption
05 lokakuu 2016

30 pelon päivää -haasteen 1. tapaamiskerta

Ensimmäisessä uudessa 30 pelon päivää -tapaamisessa oli paikalla 12 ihmistä. Teimme aluksi yhdessä harjoituksen, jonka sovelsin Vishen Lakhianin verkkokurssista Extraordinary by Design (käyn itse tätä Vishenin kirjaan liittyvää verkkokurssia tällä hetkellä). Lue lisää itse Vishenistä täällä.

Harjoituksessa ihmiset kirjoittivat ylös Vishnenin ohjelmassa jaotellut 12 elämän osa-aluetta:

1 Rakkauselämä
2 Ystävyyssuhteet
3 Seikkailu elämässä
4 Ympäristö (koti, sisustus ym. – elätkö ympäristössä, joka inspiroi sinua)

5 Terveys ja liikunta
6 Älyllinen elämä
7 Taidot
8 Henkinen elämä

9 Ura
10 Luova elämä
11 Perhe-elämä
12 Yhteisöllinen elämä / contribution

Tämän jälkeen jokaisella oli muutama minuutti aikaa pisteyttää nämä eri elämän osa-alueet asteikola 1-10. 1 tarkoitti, että menee todella huonosti ja 10, että menee todella hyvin. Harjoituksen ideana on saada tasapainoinen kuva elämästä – monilla voi mennä hyvin vaikkapa uran suhteen rakkauselämän ja luovan elämän ollessa katastrofaalisessa tilassa ja päinvastoin.

Erilaisia "elämänpyöriä" voi googlata hakusanoilla "wheel of life" vaikka kuinka monenlaisia.

Erilaisia elämänpyöriä, joita voi googlata hakusanoilla ”wheel of life” löytyy vaikka kuinka monenlaisia.

Kun eri elämän osa-alueet oli pisteytetty, oli aika valita jokin huonoja pisteitä saanut elämän osa-alue ja kirjoittaa tajunnanvirtakirjoituksena, että mitä tältä elämän osa-alueelta halusi. Steve Pavlinan blogissa on hyvä teksti tällaiseen visioiden ja tavoitteiden kirjoittamiseen liittyen (ks. linkki). Lopuksi kukin sai kirjoittaa itselleen yhden asian, jonka hän tekisi 24 tunnin sisään paranteekseen tätä osa-aluetta elämässään.

Yllä oleva 12 osa-alueen elämän jaottelu on mielestäni varsin monipuolinen, mutta mikään ei estä keksimästä itse uusia elämän osa-alueita. Ykköskohdan rakkaudesta voisi jaotella vaikkapa rakkauteen itseä kohtaan, rakkauteen muita kohtaan ja romanttiseen rakkauteen ja miksei myös rakkaudeksi eläimiä tai ympäristöä tai vaikkapa rakkaudeksi teknologiaa tai taidetta kohtaan?

Henkisen elämän voi ymmärtää vaikkapa kirjojen lukemiseksi tai meditoinniksi ja myös yhä eettisemmän ja moraalisemman elämän elämiseksi ja muiden auttamiseksi. Jokaisen tehtyä yllämainitut harjoitukset siirryimme eteenpäin – oli vuoro jakautua kahteen kuuden hengen ryhmään ja ryhmien sisällä alkaa suunnitella omia henkilökohtaisia haasteita tulevalle viikolle.

Haasteiden suunnitteluun annoin pohjaksi alla näkyvän taulukon, jota ihmiset saattoivat halutessaan käyttää. Tapaamisen lopussa arvoimme osallistujien kesken jokaiselle ihmiselle myös niin sanotun haasteparin.

Haasteparit kävivät keskenäään kahdestaan keskustelua omista haasteistaan ja parit saivat sopia keskenään mahdollisia palkintoja/rangaistuksia/yhteydenpitotapoja viikon mittaan. Seuraava haastetapaaminen järjestetään sunnuntaina 9.10. klo 19-21 Oficina-kahvila-ravintolassa.

Tähän seuraavaan ja myös kaikkiin myöhempiin haastekuukauden tapaamiseen ovat tervetulleita ketkä tahansa elämän haasteista ja seikkailuista kiinnostuneet; myös ihmiset, jotka eivät ensimmäiseen haastetapaamiseen päässeet mukaan. Lue lisää juuri alkaneesta haastekuukaudesta täällä.

sipa-s-palvelut-fi

PÄIVÄ / MITÄ TEEN? / KENELLE OLEN VASTUUSSA? PALKKIO/RANGAISTUS

 

MA

 

TI

 

KE

 

TO

 

PE

 

LA

 

SU

Leave a Reply