Single Blog Title

This is a single blog caption
10 lokakuu 2016

30 pelon päivää -haasteen 2. tapaamiskerta

Uuden 30 pelon päivää -haastekuukauden toinen tapaamiskerta sujui hyvin. Siinä missä uuden haastekuukaden ensimmäisessä tapaamisessa oli paikalle kiitettävät 12 ihmistä, oli toisessa tapaamisessa 16 ihmistä – kaksi osallistujaa oli saapunut paikalle jopa Porista asti! Paikalla oli useita ihmisiä, jotka eivät olleet ikinä aiemmin käyneet minkäänlaisessa haastemiitissä.

Itse tyydyin seuraamaan tapaamista sivusta ja annoin ystäväni ja entisen kämppikseni Mikko Heikkisen vetää miitin. Tapaaminen alkoi Touko Kuusen lyhyellä alustuksella ja tietoiskulla. Touko on psykologian opiskelija Helsingin yliopistolla ja hän kertoi olleensa jo pitkään kiinnostuneensa erityisensä positiivisen psykologian tutkimuksesta.

Kiinnostus on ajanut Toukoa lukemaan paljon alaan liittyvää kirjallisuutta ja tutkimuksia. Tämä on puolestaan johtanut oman tiedeblogin kirjoittamiseen, yhdistyksen perustamiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Kiinnostuneille mainittakoon tässä, että Kehitystö – Toukon perustaman yhdistys – järjestää monia tapahtumia täysin ilmaiseksi.

Toukon esittelyn jälkeen jakauduimme kahteen kahdeksan hengen ryhmään ja ryhmien sisällä kukin sai parin minuutin puheenvuoron ajan esitellä itsensä ja kertoa mahdollisista tulevista haasteistaan sekä siitä miten oli haastetapaamiseen päätynyt. Tämän jälkeen arvottiin haasteparit ja haasteparit saivat noin vartin ajan tutustua toisiinsa ja keskustella tulevan viikon haasteistaan.

Lopuksi keräännyimme kaikki kokoontujat vielä saman pöydän ääreen, annoimme itsellemme aplodit ja teimme harjoituksen, jossa vieruskaverille piti paitsi kertoa viisi positiivista asiaa. Tämän lisäksi jokainen kertoi vieressään istuvalle henkilölle jonkin tarinan jostain teosta/tapahtumasta, josta oli omalla kohdallaan ylpeä.

Leave a Reply