Single Blog Title

This is a single blog caption
24 maaliskuu 2015

Yrittäjyystrilogia osa 1

Yrittäjyystrilogia osa 2

Tästä kuvasta alkaa kolmiosainen yrittäjyystrilogia. Kuvan alapuolelle kirjoitan syyn miksi et ryhtyisi yrittäjäksi ja perään vastalauseen siihen. Käymällä läpi kohdat yksi kerrallaan voit miettiä olisiko sinusta yrittäjäksi ?

why-not-not-to-start-a-startup-infographic

Syyt miksi et voi ryhtyä yrittäjäksi

1. Olet liian nuori 

Monet nuoret ovat tienanneet internet-aikakaudella ensimmäiset miljoonansa jopa alaikäisinä.

2. Olet liian kokematon 

Paras tapa saada kokemusta on aloittaa toteuttamalla jonkun yksinkertaisen idean. Richard Branson esimerkiksi lopetti lukion kesken ja perusti yrityksen. Parikymppisenä Branson osti jo oman saaren.

3. Ei ole tarpeeksi päättäväisyyttä 

Loppujen lopuksi päättäväisyys on tärkeämpi kuin älykkyys. Monet älykkäät ihmiset ovat älykkyydestään huolimatta köyhiä, kun monet päättäväiset henkilöt ovat menestyneet erittäin hyvin peräänantamattomuudellaan.

4. Et ole tarpeeks älykäs

Jos sinulla on tarpeeksi älyä miettiä oletko tarpeeksi älykäs se osoittaa, että olet tarpeeksi älykäs aloittamaan oman yrityksen. Ei ole ainakaan mitään aivoihisi liittyvää syytä miksi et pärjäisi.

5. Aloittelija bisneksessä

Sinun ei tarvitse tietää mitään bisneksestä välttämättä. Keskity vain tekemään tuote, jota ihmiset himoavat. Nuori Fraser Doherty aloitti menestyvän hillobisneksen vain 14-vuotiaana, joka perustui hänen isoäitinsä hilloreseptiin.

6. Ei ole muita perustajia 

Yrityksen perustaminen yksin on usein liikaa vain yhdelle henkilölle. Hyvästä perustajakumppanista on paljon tukea alkuvaiheessa.

7. Ei ole ideoita 

Se ei haittaa, koska suurin osa startupeista vaihtaa ideaansa kokonaan uuteen tai muuttaa alkuperäistä radikaalisti.

8. Ei ole tilaa uusille yrityksille 

Aina on tilaa ja aina avautuu uusia markkinarakoja uusille tuotteille ja palveluille. Innovointi ei tule ikinä päättymään.

9. Sinulla on perhe

Jos sinulla on perhe, täytyy osata delegoida asiat. Perheellisenä on hyvin vaikea rakentaa seuraava Google kuitenkin.

10. –

11. Pelkäät vastuuta

Jos vapaus on kaikki kaikessa älä perusta yritystä, mutta älä myöskään mene töihin siinä tapauksessa. Molemmissa on nimittäin paljon vastuuta.

12. Tarve järjestelmällisyydelle

Jos tarvitset järjestelmällisyyttä elämään ja jonkun kertomaan mitä tehdä, yrityksen perustaminen ei ehkä sovi sinulle.

13. Pelkäät epävarmuutta

Yritysten suhteen ei ole paljon epävarmuutta, suurin osa niistä tulee kaatumaan. Epäonnistuminen on kuitenkin vain oppimiskokemus matkalla menestykseen.

14. Sokea vaihtoehdoille

Yrittäjänä täytyy osata nähdä erilaiset vaihtoehdot ja punnita mikä on paras. Koski se sitten yrityksen strategiaa tai tuotteita.

15. Vanhempasi halusivat sinusta lääkärin

Vanhemmat haluavat suojella sinua riskeiltä ja siinä samalla itse asiassa palkinnoilta, joita riskin ottaminen tuo ennen pitkään.

16. Oletuksena on tehdä perustyötä

Työntekijänä oleminen aikuisiällä on ollut normi vasta noin 100 vuotta. Sitä ennen normi oli maanviljely ja sitä ennen metsästys ja keräily. Tulevaisuudessa normi saattaa olla joku muu kuin pelkästään työntekijänä oleminen suurimman osan elämästään.

 

Leave a Reply