Single Blog Title

This is a single blog caption
18 kesäkuu 2015

#12: BDSM – alistamisleikkien kutkuttavuus

Kahdestoista Missä nähdä kauneutta? -artikkelijasarjan haastattelu käsittelee BDSM:n seksuaalista maailmaa. Haastateltavana minulla on 20­-vuotias nainen, alan harrastaja. BDSM-termin Neljä kirjainta toimivat lyhenteenä kuudelle eri englanninkielen sanalle:

  • Bondage & Discipline (B&D)
  • Domination & Submission (D&S, DS, D/S)
  • Sadism & Masochism (Sadomasochism) (S&M, SM)
bdsm-contract

BDSM-symboliin kätkeytyy monia merkityksiä.

”BDSM on valtavan laaja maailma, joka kattaa sisäänsä todella monia tapoja toteuttaa itseään ja omaa seksuaalisuuttaan. Heti alkuun haluankin korostaa, että minun tapani nähdä bdsm voi poiketa täysin jonkun toisen tavasta nähdä tämä asia ja vaikka itse pidän monista bdsm:n maailmaan kuuluvista jutuista, en koe kaikkea siinä omakseni.

Mitä BDSM minulle edustaa? Kutkuttavaa rooleilla leikittelyä, meditatiivisen nautinnon tavoittelua ja omien sekä toisen rajojen koettelua. Yksi yleinen bdsm-­maailmaan kohdistuva ennakkoluulo on se, että sen harjoittaminen olisi jotenkin kylmää tai epäinhimillistä. Itse ajattelen, että se mitä kinky­suhteessa tai kinky­leikkien aikana tapahtuu, on mitä suurin luottamuksen ja lämmön osoitus toiselle ihmiselle.

Bdsm:ssä voi olla niin paljon kauneutta… mistä edes aloittaa? Kaunista bdsm-­maailmassa on mielestäni henkilöiden välinen dynamiikka ja kommunikointi. Kokemukseni mukaan bdsm:ää aktiivisesti harrastavat ihmiset ovat avoimempia ja enemmän sinut seksuaalisuutensa kanssa kuin monet muut ja tällaiset asiat ovat todella tärkeitä, jotta bdsm­-maailmaan voi kunnolla heittäytyä.”

6964_287483924687322_1739644233_n

”Bdsm­-piireissä erilaisille rooleille on olemassa erilaisia nimikkeitä, joita käyttämällä voi ilmaista kiinnostuksensa tietynlaiseen toimintaan. Tunneituimmat näistä nimikkeistä ovat kaiketi dom ja sub, mutta paljon käytettyjä ovat myös esimerkiksi top, bottom, switch, sadisti, masokisti, lemmikki, daddy ja hedonisti.

Dom on henkilö, joka käyttää valtaa subiin ja alistaa tätä ja sub on henkilö, jota alistetaan. Henkilöstä, joka tykkää ollaa toisinaan sub ja toisinaan dom, käytetään nimitystä switch. Dom ei kuitenkaan aina ole sadisti tai top, sillä nimike kertoo vain kenellä leikissä on valta. Dom voi olla samaan aikaan esimerkiksi masokisti ja bottom, eli leikin vastaanottava osapuoli.

Minulle bdsm-­leikkien lähtökohtana on usein tarinallisuus ja niiden kautta eletyt roolileikit. Tykkään löytää ja toteuttaa itsestäni uusia puolia erilaisten roolien kautta. Olen miettinyt, että leikkien valta­asetelmassa on tietyllä lailla jotain samaa kuin monesti sisarusten välisessä kanssakäymisessä ­ tykätään ärsyttää toista ja katsoa miten tämä reagoi eri asioihin!

Olen itse switch ja sadisti, mutta en ole tutkinut alistuvaa puoltani niin pitkään kuin alistavaa puoltani.Osaan siis kertoa alistamisen kauneudesta, mutten ole vielä kokenut alistumisen kauneutta niin kuin tuntemani subit sitä kuvailevat. ”

black-and-white-flower-wallpaper-for-walls-2

”Lähtökohta hyvälle alistamiselle on se, että on henkilö, sub, joka nauttii alistetuksi tulemisesta. Tällainen ihminen rakastaa sitä, että häntä bdsm-­leikkien aikana hallitaan ja pidetään odotuksessa ja jännityksessä ja se tuottaa hänelle niin seksuaalista nautintoa kuin suurta mielensisäistä tyydytystä.Leikin aikana sub ikäänkuin antaa itsensä toiselle ja luottaa siihen, että toinen käyttää valtaansa hyvin.

Kun olen tällaisen henkilön kanssa ja huomaan, että pystyn saamaan hänet kiemurtelemaan nautinnosta ja kivusta ja kuulen hänen äännähtelynsä, näen hänen ihonsa menevän kananlihalle…Näen hänen silmissä pilkahtavat nautinnon, odotuksen ja epätoivon hetket ja tunnen että voin ohjailla kaikkea, mitä leikin tarinassa tapahtuu… tällaisessa asetelmassa on todella huumaavaa kauneutta.

Kinky­leikeissä käytettävä valta edustaa ilmiönä aivan erilaista valtaa kuin mitä hierarkisissa yhteisöissä käytettävä valta on ja tällaista vallan tunnetta en koekaan missään muualla.Leikin ulkopuolella minulla ei ole vähäisimmässäkään määrin tarvetta kontrolloida muita, mutta leikin aikana se vallan tunne on parasta mitä sillä hetkellä tiedät.

Monien ihmisten pitää erikseen treenata tällaista vallankäyttöä ja joiltakin se tulee kuin luonnostaan. Domille voi olla myös herkkä paikka näyttää tällainen valtaa käyttävä puoli itsessään, jos hän ei ole tottunut sitä muualla näyttämään” 

tumblrlzcu57v6wm1qjwbmj

”Voisin kertoa parista mielenkiintoisesta bdsm-­maailmaan liittyvästä käsitteestä, dom­ ja subspacesta. Nämä termit kuvaavat eräänlaisia syviä ja herkkiä mielentiloja, joihin voi päästä hyvän leikin aikana.

Monet eivät koe näitä mielentiloja koskaan, mutta niiden tutkiminenkin voi olla oma kokemuksensa. Aloitan subspacesta. Käsitykseni subspacesta perustuu yleiseen tietoon ja sub­ystävieni kuvailuihin. Olen subina ollessani kokenut jotain sen kaltaista, mutta haluaisin päästä siinä syvemmälle.

Olen kuullut subspacesta, että se on paikoitellen lähes ekstaattinen tila, jossa ihminen kadottaa sen mitä hän on normaaleina minuuden hetkinä. Subspacen aikana alistettu on tavallista herkempi ja haavoittuvaisempi ja myös valmiimpi täyttämään roolinsa.

Subspace mahdollistaa osaltaan myös vapauden toimimaan ja miellyttämään niin kuin subin kuuluu ­ kun minuuden rajat ovat hälvenneet, eivät pelot tai epäilykset enää sensuroi toimintaa.”

tumblr_mkpeb2V1TX1s70ax2o1_1280

”Domspacesta minulla on myös omia kokemuksia. Kaikessa huumaavuudessan tämä mielentila poikkeaa subspacesta siinä mielessä, että silloin ei pysty samalla tavalla rentoutumaan kuin subina ollessa, sillä domin täytyy pitää ohjat käsissä ja olla koko ajan tietoinen kaikesta mitä tapahtuu.

Olen kokenut usein niin, että kun otan esimerkiksi piiskan käteen, siirryn lähes automaattisesti eräänlaiseen rooliin ­ oma arkiminäni häviää ja tilalle tulee domin ja alistajan, valtiattaren, roolihahmo. Tässä mielentilassa kaikki on todella selkeää ja tunne omasta intuitiosta on vahva.

Puhetapani ja yleinen olemukseni muuttuu domspaceen siirtyessä, enkä itse välttämättä edes huomaa muutosta lainkaan. Välillä olen yllättynyt siitä kun toinen on saattanut tirskahdella muutokselleni.

Vaikka en olisi suunnitellut tarinaa etukäteen, tiedän jo mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Minusta tuntuu kuin noudattaisin ennalta määrättyä elokuvan käsikirjoitusta, vaikka kaikki leikit ja käskyt olisivat improvisoituja.

Jokaisella domilla on omanlaisensa tyyli leikkiä. Itse tykkään olla salaperäinen ja kiero ja pitää toista piinaavassa jännityksessä ja arvailuissa siitä mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan.

Olen saanut myös paljon elementtejä alistamiseeni olemalla subin roolissa.Voin siten arvioida miltä tekemäni asiat ehkä tuntuvat kuten sen, miten raastavaa on, jos ei halutessaan saa domilta huomiota. Koen, että osaan sub­kokemusteni myötä paremmin huomioida subia ja auttaa tätä ylläpitämään subspacensa.”

large

”Yksi suuri väärinkäsitys, jota bdsm:stä kuulee on se, että dom olisi ainut henkilö, jolla on valta leikissä. Leikkiessä käytetään aina niin sanottua turvasanaa, jonka sanomalla sub voi millon tahansa keskeyttää leikin.

Dom ei voi kuitenkaan luottaa sokeasti siihen, että sub sanoo turvasanan, jos jokin tuntuu pahalta. Välillä sitä haluaa koetella omia rajojaan ja koittaa miten paljon vaikkapa kipua, alistamista tai nöyryytystä on valmis kestämään.Vaikka subilla onkin mahdollisuus lopettaa leikki milloin vain, ei hän välttämättä itsekään leikin huumassa huomaa, milloin olisi hyvä lopettaa.

Niinpä domin on koko ajan luettava tilannetta ja subin kehonkieltä, ettei leikki mene liian pitkälle.

Jos halutaankin kokeilla rajoja, tarkoitus on avata henkisiä lukkoja ja vapauttaa ihmistä, ei aiheuttaa hänelle tilanteita, joissa hän menee entistä enemmän lukkoon. Domin vastuulla on ettei hän pysyvällä tavalla riko subia… henkilöiden välinen luottamus ja kunnioitus onkin äärimmäisen tärkeää.”

fc0c971ea14c00c160cf185bd85d197e

”BDSM on ehdottomasti seksuaalisuuteen liittyvä asia, mutta se ei aina tarkoita seksiä. Sessioiden ei tarvitse edetä panemiseen asti. Yksi sessio voisi vaikkapa koostua siitä, että valtiatar kouluttaa halukasta subia orjaksi tai palvelijakseen erilaisin tehtävin. Tällöin kyse on pelkästään roolileikistä ja toisen kiusoittelusta.

Tämä seikka mahdollistaa sen, että myös toisilleen tuntemattomat ihmiset ja pariskunnat leikkivät keskenään bdsm-­bileissä. Seksiä harrastetaan sitten ehkä vain omassa makuuhuoneessa.

Aina eivät myöskään kumppanien bdsm­-mieltymykset kohtaa, joten bdsm­-bileissä on mahdollisuus leikkiä ja leikitellä sellaisten ihmisten kanssa, joiden mieltymykset sopivat paremmin omiin tarpeisiin.

Tämä on todella tärkeää kinky­piireissä. Monet ihmiset ovat ennen piireihin päätymistään käyneet läpi usein pitkällisen ja kivualiaan itsetutkiskeluvaiheen. Itsekin muistan kun selailin ammattidominoiden nettisivuja nuorempana ja mietin, että voisin täysi­ikäisenä sitten ottaa heihin yhteyttä.

Joillekin ihmisille bdsm on vain hauska harrastus, jota voi tehdä silloin tällöin, mutta itselleni ja myös monille muille kyse on jostain paljon syvemmästä. On myös ihmisiä, joilla seksi on hauskaa ajanvietettä ja ihmisiä, joille seksi on jotain todella pyhää ja suorastaan elämäntapa. Kumpikin on okei.”

BDSM_collar_back

”Minulle bdsm on sekä itseilmaisua että terapiaa ­ se on erottamaton osa identiteettiäni – vähän niin kuin silmien väri, sitä ei voi ottaa minusta pois.”

”Jos en pääse harrastamaan ja toteuttamaan itseäni bdsm:n kautta, tulee minulle tukahdutettu olo. Vähän kuin jos muusikolta kiellettäisiin musiikin soittaminen. Jos sellaista tukahdutettuna olemista jatkuu pitemmän aikaa, alkaa ehkä voida huonosti.

On jännää miten määrätietoisesti tunsin bdsm:n omaksi jutukseni jo nuorena, vaikken ollut koskaan tavannut kinkyihmisiä tai kokeillut bdsm:ää käytännössä. Mutta mielestäni ei voi koskaan sanoa onko jokin asia täysin oma juttu vai ei ennen kuin sitä kokeilee.

Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat aluksi harkinneet bdsm­maailmaan tutustumista ja olleet asian suhteen todella epävarmoja, mutta maailmaan kunnolla päästyään he ovatkin huomanneet miten mahtavasta asiasta on kyse. Sen jälkeen heillä ei ole ollut paluuta vanhaan. Näinhän monien elämässä tärkeiden asioiden kohdalla käy.”

Kiitos haastattelusta !

Leave a Reply