Single Blog Title

This is a single blog caption
17 toukokuu 2015

Uusi artikkelisarja: Missä nähdä kauneutta?

Terve kaikki Dreamspiren lukijat!

Olli täällä taas, pahoittelut etten ole kirjoitellut blogiin vähään aikaan. Olen tehnyt paljon musiikkia viimeaikoina (kuultavissa täällä) ja muutenkin omassa elämässäni ja tuttavapiirissä on sattunut kaikenlaisia asioita, joista en sen enempää nyt lähde avautumaan.

Todettakoon vain, että varmasti jokaiselle ihmiselle tulee elämän aikana vastaan rankempia ajanjaksoja ja hetkiä, jolloin tuntuu ettei uskalla tai jaksa ja että olisi helpompi luovuttaa. Välillä asioista on myös vaikea puhua ihmisille ja vaikka itse yritänkin tällaista avoimen keskustelun kulttuuria kovasti ajaa eteenpäin kirjoitusteni ja oman elämäni elämisen kautta, on siinä silti paljon opeltavaa.

beautiful-abraham-lincoln-background-picture-new-best-hd-wallpapers-of-abraham

Sanoi vain, että sellaiset biisien nimet kuten On the Verge of Insanity ja Our Ends Are Beginnings eivät synny tyhjästä – ja onneksi olen voinut musiikin kautta käsitellä asioista silloin kun muut ilmaisukeinot ovat olleet liian pelottavan tuntuisia.

”Sinä, minä, kukaan ei lyö niin kovaa kuin elämä. Mutta kyse ei ole siitä miten kovaa lyöt. Kyse on siitä miten kovaa voit tulla lyödyksi ja siitä huolimatta jatkaa eteenpäin. Miten paljon pystyt ottamaan vastaan ja silti jatkamaan eteenpäin. Näin voittajat toimivat!”
Rocky elokuvassa Rocky Balboa

”Jos olet kulkemassa helvetin läpi, jatka kulkemista.”
-Winston Churchill

Nyt on kuitenkin itsesäälissä kieriskelty riittämiin vähäksi aikaa, joten blogipäivitysten ja seikkailujen ja haasteiden on aika jatkua! Olin maaliskuussa kuukauden ajan käymässä vapaaehtoistöissä Siperiassa ja tästäkin reissusta riittää tarinoita kerrottavaksi, blogitekstiä tästä matkasta on luvassa myöhemmin.

Nyt on luvassa toisenlaista haastetta ja laitan itseni taas likoon. Tuntuu, että haasteiden tekeminen julkisesti ja niihin sitoutuminen julkisesti on oikea tapa itselleni motivoitua ja kasvaa ja toimia. Monia stressi ahdistaa, itselleni oikeanlainen stressi vain antaa lisäpontta ja voimia toimia.

Maanantaina 18. toukokuuta aloitan tutun 30 päivän mittaisen mittaisen haasteen: tarkoitukseni on julkaista 25 artikkelitekstiä (suon itselleni kuukaudessa viisi lepopäivää) teemalla Missä sinä näet kauneutta? Aion metsästää ja etsiä ja kohdata ihmisiä, jotka näkevät kauneutta mitä erilaisimmissa asioissa ja pyytää heitä avaamaan omia kokemusmaailmojaan.

Miksi jollekulle shakki edustaa suurta kauneutta? Minkälaista kauneutta voi lyötää hevimusiikista ja minkälaista taas klassisesta musiikista? Mitä hienoa on autoissa, aseilla ampumisessa, BDSM:ssä tai videopeleissä? Lähden ottamaan selvää!

chess

 

Mitä tällainen projekti vaatii?

Tiedän, että edessäni oleva haaste on vaikea, sopivan ihmisen löytäminen ja hänen haastattelemisensa – puhumattakaan tekstien kirjoittamisesta ja julkaisukuntoon muokkaamisesta – vie aikaa ja vaatii minulta paljon.

Opiskeluni ovat jo kevään osalta melkein kasassa, mutta töitä tehdessä menee kuitenkin yhä 15 tuntia viikossa. Tulen varmasti väsymään ja turhautumaan. Tulen varmasti kohtaamaan pelkoja: mietteitä siitä mistä löydän uuden ihmisen joka päivä, pelon siitä uskallanko mennä juttelemaan tuntemattomille – mutta juuri kaiken näiden asioiden tekemisen ja kohtaamisen takia tulen myös kasvamaan ja vahvistumaan.

Tulen siirtymään epämukavuusalueelleni ja kipuvyöhykkeeseeni ja puskemaan siitä läpi. Arnold Schwarzeneggerin, seitsemänkertaisen kehonrakennuksen maailmanmestarin, sanoin (mielenkiintoista luettavaa kivun kohtaamisesta myös täällä):

”Nämä viimeiset kolme tai neljä toistoa, ne ovat ne, jotka saavat lihaksen kasvamaan. Nämä toistot erottavat mestarin ja ei-mestarin. Jos voit päästä kipuvyöhykkeen (pain period) yli, sinusta tulee mestari, Jos et, unohda koko homma.

Tämä on se mitä useimmilta ihmisiltä puuttuu: pokkaa ja sisua astua vain sisään ja sanoa: ”En välitä mitä tapahtuu.” Minulla ei ole pyörtymisen pelkoa salilla… Oksensin monta kertaa kun treenasin. Mutta sillä ei ole väliä koska kaikki oli sen arvoista.”

Haluan, että tekstini ja haastatteluni ovat ihmisille kuin ovia tai portteja uusiin maailmoihin. Minusta olisi todella hienoa jos tekstin lukijalla tulisi lukemisen jälkeen olo siitä, että maailma on täynnä mielenkiintoisia asioita ja tarinoita ja kokemuksia!

Jos koet, että sinulla on paljon sanottavaa ja haluat olla mukana haastateltavana (joko anonyymisti tai nimen ja kuvan kanssa), niin minulle tämä olisi suuri kunnia. Tässä tapauksessa minuun voi olla yhteydessä facebookin kautta, sähköpostitse (olli.lukkari@gmail.com) tai puhelimella (040 573 6274).

28573_architecture_hallway

 

Ennakkoluuloista uusiin maailmoihin

Projektini on henkilökohtainen myös siksi, että olen itse omassa elämässäni löytänyt paljon hienoja asioita ja kauneutta juuri ennakkoluulojeni takaa. Ennen esimerkiksi en voinut sietää räppiä ja olin koko musiikkilajia kohtaan todella ennakkoluuloinen – nykyään taas itse räppään ja nautin siitä erittäin paljon. Ennen en nähnyt mitään hienoa konemusiikissa, nykyään tuotan sellaista itse.

Ennen feissarit (varainkerääjät, jotka kulkevat kaduilla eri järjestöjen kansiot kädessään ja etsivät kuukausilahjoittajia) ärsyttivät minua suuresti. Sitten aloin itse feissaamaan ja opin työssä valtavasti ja olinkin joitakin vuosia sitten reilaamassa yhden ystäväni kanssa, jonka olin tavannut feissatessa kadulla.

Ennen en nähnyt paljonkaan pointtia matkustamisessa tai vapaaehtoistöiden tekemisessä, nykyään nautin molemmista suuresti ja opin myös samalla todella paljon itsestäni ja muusta maailmasta. Ennen pidin dokumenttielokuvia tylsinä – sittemmin olen oppinut rakastamaan niiden katsomista ja olenkin dokumentteja katsottuani saanut huomata maailmankuvani muuttuneen suuresti!

Syy miksi pyrinkin nykään olemaan niin avoin ja vastaanottavainen ihminen on nimeomaan se, että olen huomannut että asiat joita kohtaan minulla on ollut vahvimpia tunteita tai ennakkoluuloja, ovat monesti olleet asioita, joita kohtaamalla olen oppinut kaikista eniten.

Jos nautin nykyään elämästäni tekemällä juuri niitä asioita, joita kohtaan olen ollut ennakkoluuloinen, niin mitä maailmoja jätänkään vielä avaamatta, jos jättäydyn ennakkoluulojeni vangiksi?

section_8_prejudice_game

Toivonkin, että tulevat kirjoitukseni ja haastatteluni voivat hälventää lukuisia ennakkoluuloja, joita ihmisillä voi olla erilaisia asioita kohtaan. Samalla projekti on minulle itselleni myös matka monien ennakkoluulojeni ohi uusiin maailmoihin.

Toivon, että tekstini voivat laajentaa lukijansa maailmankuvaa ja saada maailman näyttämään loputtoman mielenkiintoiselta tutkimuskentältä. Julkaisen omista ennakkoluuloistani ehkä myöhemmin myös oman tekstinsä.

Mainittakoon, että ennakkoluuloista kirjoittaminen (kuten sitä yllä tein) ei ole minulle mitenkään helppo asia: paljon mieluummin sitä antaisi itsestään kuvan avoimena ja suvaitsevaisena ihmisenä kuin kertoisi, että on ollut todella ennakkoluuloinen ja rajoittunut ihminen.

Toivon, että rehellisyys auttaa tässäkin asiassa; valitsen olla mieluummin raa’an rehellinen, jotta voin paremmin tavoittaa lukijoitani ja näyttää itseni ihmisenä. Sillä ihmisiä kaikki me tässä maailmassa olemme. Julkaistujen haastattelujen listaa voit seurata täällä.

”On kerrassaan häpeämätöntä, jos filosofi väittää, että ”hyvä ja kaunis ovat sama asia”; ja jos hän vielä lisää tähän ”samoin totuus”, hänet pitäisi piestä hengiltä. Totuus on ruma. Meillä on taide, ettei totuus tuhoaisi meitä.”
Friedrich Nietszche

”On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.”
Albert Einstein

you_belong_to_me_by_aquasixio-d799lr21

Leave a Reply