Single Blog Title

This is a single blog caption
31 maaliskuu 2014

Uuden 30 pelon päivää -haasteen 2. viikko

nuotteja

 

HAASTE 8 – MUSIIKKIPORTFOLION LUOMINEN

Maanantai

Jyväskylän yliopistopaikkani saa odottaa vielä toisen välivuoden verran. Yksi paikoista, joihin aion nyt toisena välivuotena hakea on kulttuurituotanto Työväen akatemian puolella Kauniaisissa. Kirjoitin tänään hakemukseni ”Kuka minä olen?” -kohdan ja päätin luoda internetiin oman musiikkiportfolioni, jossa voin esitellä tekemiäni kappaleita. Musiikkiporfolio löytyy Dreamspiren sivuilta täältä (PÄIVITYS: Dreamspiren sivujen musiikkiportfolio on poistettu, uusi portfolio kuunneltavissa Soundcloudissa).

Kotiharjun_sauna_neon_sign_2008

 

HAASTE 9 – KOTIHARJUN SAUNA
Tiistai

Harjun sauna on legendaarisessa maineessa oleva iso puusauna, jossa saa kunnon löylyt – ja löylytauoilla voi astua ylös ja istua pyyhe päällä ulkolauteilla keskellä Sörnäisen vilkkaita katuja! Minä ja haasteporukasta neljä muuta jätkää kävimme siellä saunomassa. Löylyt olivat maittavia, mutta 12,5 euron suolainen hinta (opiskelijoilta 8,5€) estää tätä miellyttävää kokemusta muuttumasta tavaksi.

mountain view banff

 

HAASTE 10 – MEDITAATIO-SAUNA-ILTA

Keskiviikko

Perinteinen keskiviikkoinen meditaatioilta kokosi taas ihmisiä kommuunin katon alle. Meditaation jälkeen oli luvassa myös yhteissauna kommuunin tiloissa ja saunan jälkeen oli vuorossa yleistä hengausta, keskustelua ja musisointia. Illanvietto keskellä viikkoa, kuin minijuhlat, eikä alkoholia tarvittu!

piano

 

HAASTE 11 – MUUSIKIN TEKO, VALMISTAUTUMINEN KEIKKAAN

Torstai

Tänä päivänä käytin taas monta tuntia aikaa FL Studion parissa musiikkia tehden. Valmistauduin henkisesti huomenna perjantaina koittavaan viimeiseen työpäivääni. Kirjoitin sanat  jäähyväiskeikalla esittämääni biisiä varten ja harjoittelin räppäämään tätä kappaletta.

musa

 

HAASTE 12 – JÄÄHYVÄISKEIKKA KOULULLA

Perjantai

Tänään oli viimeinen päiväni töissä koulunkäyntiavustaja. Irtisanoutumisestani kirjoitin jo edellisen haasteen yhteydessä. Olin sopinut asiasta rehtorin ja opettajien kanssa, ja pidin koulun liikuntasalissa oppilaille jäähyväiskeikan, jossa soitin pianoa ja räppäsin tilaisuutta varten kirjoittamani jäähyväiskappaleen.

Esiintyminen jännitti, mutta onneksi se meni hyvin ja oppilaat tykkäsivät. Joitain virheitä sattui räpätessä, mutta muut eivät niitä kuulemma edes huomanneet. Hyvä niin.

Chasing-Ice

 

HAASTE 13 – YHDESSÄ YKSIN, EARTH HOUR -DOKUMENTTI

Lauantai

Tänään kävelin kaverini kanssa turistin lailla ympäri Helsinkiä. Kuljimme museoiden ohi ja kävimme vierailemassa Temppeliaukion kirkolla. Tämän jäkeen menimme kahvilaan saman pöydän ääreen, jossa istuimme molemmat yhdessä yksin: minä kirjoitin uusia lyriikoita  ja kaverini luki yliopistokirjojaan.

Yhdessä yksin on työmuoto, joka on käytössä valtavan monessa työpaikassa ja jota monet käyttävät kaverinsa kanssa pääsykokeisiin lukiessa. Siinä kaikki treenaavat yksin jotain asiaa samassa tilassa kuin kuntosalilla. Ja hauskemmaksi asian tekee, jos vieressä oleva on tuttu ihminen.

Yksin voi olla vaikea saada asioita aikaan, mutta jos vieressäsi näet kaverin treenaavan tai keskittyvän kovaa, motivoi se todennäköisesti myös sinua. Illalla menin elämäni ensimmäistä kertaa Lasipalatsin luona olevaan elokuvateatteriin Bio Rexiin.

Kaverini kutsui minut sinne katsomaan Earth Hourin kunniaksi esitettävää Chasing Ice -dokumenttia. Ennakko-odotukseni olivat ehkä hieman negatiiviset, mutta ne murtuivat onneksi komeasti, elokuva osoittautui erittäin hyväksi ja inspiroivaksi.

Alan Watts

 

HAASTE 14 – HENKINEN SUNNUNTAI

Sunnuntai

Ensimmäisen haastekuukauden aikana päivänvalon nähnyt henkinen sunnuntai sai tänään toisinnon. Kymmeneltä aamulla aloitimme meditoinnin. 10 minuutin lyhyen istunnon jälkeen kuuntelimme edesmenneen idäntutkija Alan Wattsin luennon tietoisuudesta ja läsnäolosta elämässä. Kuuntelimme päivän aikana myös pari TED-puhetta.

Toinen puhe oli lyhyt kolmen minuutin video, ja se käsittele aikamme tappavaa sairautta, istumista – meidän sukupolvemme tupakointia, kuten puhuja sanoi! Toinen puhe käsitteli kehonkieltä ja sen vaikutusta elämäämme. Suosittelen molempien puheiden katsomista. Illan haastetapaamiseen tuli noin kymmenen ihmistä ja keskustelin vielä tapaamisessa kaverini kanssa istumisvideosta.

”Ihminen on luotu juoksemaan”, sanoi kaverini. ”Ihminen voittaa kestävyydessään lähes minkä tahansa eläimen. Ihminen voi hyvin juosta kymmeniä kilometrejä päivässä ja tällaista kestävyyttä löytyy vaan harvalta muulta eliöltä.” TED-puheen puhuja kertoi, että istumme enemmän kuin syömme (9,3 tuntia istumiseta päivässä verrattuna 7,7 tuntia nukkumista yössä).

Puhuja kertoi itse alkaneensa pitää asiakastapaamisia toimiston ja kahviloiden ja ruokapaikkojen sijaan kävelyn merkeissä! 2-20 kävelyä viikossa on piristänyt häntä todella paljon, ja myös muuttanut hänen käymiensä keskustelujen energiatasoa ja sisältöä: on paljon helpompi ajatella outside the bokx kun on itsekin oman toimisto- ja työpaikkalaatikkonsa ulkopuolella ja näkee ympärillään vaihtuvia näkymiä!

Henkinen päivä vaihtuikin videoiden katsomisen jälkeen spontaaniksi kävelypäiväksi! Kävelimme kommuunin lähellä olevan ison kiven luokse ja kiipeilimme sillä. Loppupäivästä katsoimme myös Nelson Mandelasta tehtyä Invictus – Voittamaton –elokuvaa.

Illan haastetapaamiseen saapui noin kymmenen henkeä, joiden joukossa myös yksi uusi naama. Ennen ensiviikon haastetapaamista  kokoonnumme porukalla vielä yhteen seuraavana keskiviikkona kun on perinteisen meditaatio-saunaillan vuoro. Ilta alkaa viideltä ja jatkuu myöhään.

Mukaan pääsee kuka tahansa halukas! Jos kiinnostaa, asiasta voi laittaa minulle viestiä facebookissa tai sähköpostilla (olli.lukkari@gmail.com)!3 Responses

      1. Zazenmonen istumameditaatio

        Koneella röhnöttämisen sijaan näyttöpäätteen äärellä voi istua ryhdikkäänä ja läsnäoloa tihkuen. Myös kokouksien lopputulos voitaisiin saada paljon parempaan lopputulokseen Zazenilla. Ehkäpä vaikka siten, että kokouksen aihe esitettäisiin ensin ja sen jälkeen jokainen osallistuja meditoisi hetken ja antaisi oman näkökulmansa asiaan sen jälkeen.

Leave a Reply