Single Blog Title

This is a single blog caption
08 huhtikuu 2014

Uuden 30 pelon päivää -haasteen 3. viikko

heppa

Tämä viikko oli ensimmäinen viikkoni irtisanoutumisen jälkeen, ensimmäinen ilman töitä (vaikka yhden sijaisuuden sainkin perjantaille). Viikon teemoiksi nousivat siis elämän rytmin luominen sekä liikunta ja lenkkeily. Viimeiset viikot ja kuukaudet ovat olleet itselleni äärimmäisen inspiroivaa ja tapahtumarikasta, mutta myös henkisesti raskasta aikaa.

Tuntuu, että olen saapunut elämässäni pisteeseen, jossa en voi enää sanoa, että minun kannattaisi harrastaa liikuntaa tai että liikunta tekisi minulle hyvää. Tuntuu, että olen saapunut elämässäni pisteeseen, jossa minun on pakko harrastaa liikuntaa.

Tuntuu, että päässäni myrskyää niin paljon ajatuksia ja tunteita, että niille on pakko löytää ulospääsytie. Minulla on ihmisiä, joiden kanssa voin keskustella asioista, joten pelkkä keskusteleminen ei enää riitä. Ja jos pitää valita liikunnan tai vaikka alkoholin tai vaarallisten päihteiden väliltä, niin vastaus on mielestäni selkeä.

torni

HAASTE 15 – UUDEN ELÄMÄN 1. PÄIVÄ

Maanantai

Tänään minulla on töiden lopettamisen jälkeen vuorossa ensimmäinen päivä niin kutsumaani omaa lomaa. Vaarana kotiin jäämisessä on se, ettei saa mitään aikaiseksi ja se, että yleinen olotila ja elämänhalu laskee – kun ei ole pakko käydä missään, voi houkutus myöhään nukkumisesta ja elämän ylirennosti ottamisesta olla vastustamaton.

Olin tästä houkutuksesta tietoinen, ja halusin heti alusta alkaen luoda hyvin uuteen elämääni. Heräsin puoli seitsemältä, hoidin aamutoimet ja söin aamupalan ja seitsemän aikaan kävin nopealla ulkokävelyllä. Tästä siirryin suoraan tietokoneen ääreen kirjoittamaan Dreamspiren sivulle uusia tekstejä ja tekemään musiikkia.

Eilen katsomastani istuminen tappaa –videosta viisastuneena osasin myös pitää taukoja ja käydä ulkona kävelemässä, poistun siis tietokoneen äärestä ja ulos talosta aina tunnin parin välein. Tämän päivän haasteeseeni kuului myös virallisten asioiden hoitaminen – niinpä lähetin hakupaperit työväenakatemian kulttuurituotantopuolella ja maksoin laskuja ja uusin myöhässä olleita kirjaston kirjoja.

paperia

 

HAASTE 16 – SIJAISHAKEMUSTEN LÄHETTÄMINEN

Tiistai

Herätys tänään taas kello 6.30. Lähetin noin kymmeneen eri kouluun sijaishakemuksia ja sain päivän aikana luettua loppuun myös Natascha Kampuschin puhuttelevan 3096 päivää -kirjan. Kävin päivän aikana myös lenkillä.

12

 

HAASTE 17 – KESKIVIIKON PERINTEINEN SAUNA-MEDITAATIOILTA

Keskiviikko

Aamulla sain kulutettua musiikin teon parissa monta tuntia.  Illalla oli vuorossa perinteinen meditaatio-saunailta, ja porukalla teimme uuden ennätyksen: pieneen puusaunaan sulloutui 12 ihmistä yhtä aikaa! Ilta jatkui meditaation ja saunomisen jälkeen keskusteluiden, vitsien heiton ja musiikiin merkeissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HAASTE 18 – MUSIIKKITYÖPAJA KAVERIN KANSSA

Torstai

Kutsuin kaverini Mikon käymään meillä ja päivän aikana luimme, teimme vähän musiikkia ja pidimme hauskaa. Kävimme illalla lenkillä yhdessä.

salkku

 

HAASTE 19 – PALUU TÖIHIN

Perjantai

Tiistaina lähettämäni sijaishakemukset tärppäsivät heti – minulle soitettiin seuraavana päivänä, että sain perjantaiksi töitä. Niinpä olin tänään lähikoulullani tekemässä sijaisuuksia seitsemän ja puolen tunnin edestä. Illalla istuin kotona koneella ja tein musiikkia.

unzyme

Unzyme-bändin keikalla. Kuvassa laulaja Joona (vas.) ja rumpali Ville (oik.).

 

HAASTE 20 – MUSIIKIN TEKEMINEN JA KAVERIN KEIKALLA KÄYMINEN

Lauantai

Lisäsin tänään pari uutta demobiisiä musiikkiportfoliooni. Musiikkia tuli muutenkin työstettyä viikon jokaisena päivänä sunnuntaita lukuunottamatta, otin sen lepopäiväksi. Kokeilin uutta avaruustyylistä diippiä saundia ja tuloksena syntyi portfolion viimeisin kappaleeni Floating Abstraction, josta pidän. Maksimaalisen nautinnon saamiseksi kannattaa kappaletta kuunnellessa ihailla samaan aikaan kokonäyttömoodista kolmiulotteisten fraktaalien hypnoottista maailmaa.

Floating Abstraction

Löysin fraktaalit uudestaan vähän aikaa sitten ja lumouduin niistä niin, että katsoin yhden aihetta käsittelevän dokumentinkin. Tiesitkö, että fraktaalien löytäminen mullisti mm. elokuvateollisuuden erikoisefektien käytön?Illalla kävin seuraamassa kaverini Joonan (Dreamspiren varapuheenjohtaja, jei!) Unzyme-bändin keikkaa Kansallisteatterin yhteydessä olevassa Lavaklubi-kahvilassa. Keikka oli hyvä, kuten kahvilakin ja voinkin suositella kahvilaa jokaiselle. 

loppu2

 

HAASTE 21 – KIRJAN KIRJOITTAMISTA

Sunnuntai

Kirjoitin viime syksynä parisen sataa sivua ensimmäistä romaaniani ja siihen kirjoittaminen oikeastaan sitten jäikin. Tänään palasin tekstin pariin ensimmäisen kerran pitkään aikaan ja kirjoitin noin 300 sanan (1,5 sivun) edestä uutta tekstiä. Tätä rauhallista kirjoitustahtia koitan nyt ylläpitää jatkossakin. Illan haastetapaaminen sujui totuttuun tapaan hyvin, tällä kertaa paikalla oli noin kahdeksan ihmistä. Ihmisillä on ollut erittäin mielenkiintoisia haasteita käynnissä, niistä kerron enemmän sitten haastekuukauden loppuyhteenvedon kohdalla.

Leave a Reply