Single Blog Title

This is a single blog caption
16 helmikuu 2014

HAASTE #30: KIRJE TUOMAS HOLOPAISELLE

Olli Lukkari

Tänään oli vuorossa koko 30 päivän haasterupeaman viimeinen haaste: kirjeen kirjoittaminen Tuomas Holopaiselle. Tuomas Holopainen tunnetaan parhaiten Nightwishin puuhamiehenä ja säveltäjänä, vaikka mies paljon muuta myös puuhaakin. Kirjoitin yli kolme sivua pitkän kirjeen oikein käsin hienolle erikoispaperille – Tuomaksen kotisivulla kerrotaan, että sähköpostitse häntä on vaikea tavoittaa. Kirjeessäni kiitin Tuomasta inspiraatiosta ja siitä, että hän tekee omaa juttuaan niin vahvasti ja antaumuksella ja mainitsin, että itse kuuntelin Nightwishiä paljon nuoruudessani. Kerroin myös Tuomakselle lyhyesti unelmienkeräysprojektistani ja kysyin olisiko hänellä käyttöä jossain musiikkivideossa tai projektissa vajaalle 2000 unelmakortille. Kirjoitan mahdollisesta vastauksesta uuden postauksen myöhemmin. x)

Ei ensimmäinen kerta

Kirjeiden kirjoittaminen on itselleni tuttua puuhaa ja aiemmasta elämästä. Tuomaksen kirje oli yli kolme sivua pitkä, mutta olen kirjoittanut tekstiä kirjeitse varmasti yli sata sivua – olen ollut kirjeenvaihdossa monen ihmisen kanssa. Aikoinaan hankin itselleni tätä puuhaa varten jupa kunnon mustetta, mustekynän, ostinpa jopa erikoisvalmisteisen paperin ja kirjekuorien lisäksi sinettivahaa ja sinetin. Noin puolitoista vuotta sitten kun aloin pohtia omaa kuolemaani ja omia hautajaisiani, ensimmäisiä asioita, joita tein, oli että kirjoitin perheenjäsenilleni, isovanhemmilleni ja läheisille ystävilleni niin kutsutut kuoleman kirjeet. 

Näissä kirjeissä kerroin kyseisille ihmisille kaikki asiat, joita halusin heille sanoa ennen kuin kuolisin: miten paljon heistä välitin, mistä piirteistä ja puolista heissä tykkäsin. Kirjeiden ojentaminen oli pelottavaa (siinä teki itsensä todella haavoittuvaiseksi), mutte ne myös syvensivät monia ihmissuhteita todella paljon. Jossain vaiheessa lähetin myös kiitoskirjeet parille entiselle opettajalleni, jotka olivat minua inspiroineet. Samoin sähköpostitse olen myös kiittänyt mm. PostSecretin perustajaa Frank Warrenia (jonka blogi antoi idean myös omalle unelmablogilleni), sekä lukioaikani esikuvia: kiipeilijä Alain Robertia sekä tähtitieteilijä Esko Valtaojaa (joita molempia olen sittemmin haastatellut unelmablogissani).

Lukijalle:
– Kirjoita kiitoskirje jollekin ihailemallesi tai sinua koskettaneelle ihmiselle tai ystävälle.

Leave a Reply