Single Blog Title

This is a single blog caption
16 helmikuu 2014

HAASTE#26: ENSIMMÄISEN RÄPPIBIISIN TEKEMINEN!

Olli Lukkari

Olli Lukkari & Mikko Heikkinen - Mitä meistä jää?

Menin eilen uuden kaverini Mikon luokse luomaan musiikkia – Mikko lupasi opettaa minulle musiikinteko-ohjelmien käyttöä tietokoneella. Päädyimmekin päivän ja illan aikana luomaan kokonaan uuden räppikappaleen taustabiitistä sanoituksiin asti. Tämä on hassua ja yllättävää, sillä vielä viikko sitten en edes tiennyt henkilön Mikko olemassaolosta. Tarina alkaa noin viikko sitten kun kirjaiduin facebookiin ja huomasin uuden viestin eräältä Mikko-nimiseltä henkilöltä. En tunnistanut miestä ollenkaan. Mikko kirjoitti meidän joskus vaihtaneen pari sanaa jossain juhlissa (tämä selitti facebook-kaveruuden), ja hän sanoi, että oli viimeaikoina seurannut Dreamspireä ja 30 päivän haastetta. Mikko oli innostunut meiningistä ja pyysi päästä mukaan. Kutsuinkin Mikon viime sunnuntain haastetapaamiseen ja hän saapui paikalle. Osoittautui, että Mikko oli paitsi erittäin inspiroiva ja rento kaveri, oli hän myös tehnyt räppiä aiemmin. Niinpä kysyinkin heti Mikolta, että voisiko hän auttaa musiikin tekemisen parissa ja Mikko suostui. Ensimmäisen haastetapaamisen jälkeen Mikko on aloittanut omien haasteidensa suorittamisen ja vasta parin-kolmen tapaamiskerran jälkeen minusta tuntuu kuin olisin tuntenut hänet jo monta kuukautta.

Välihuomio lukijalle: Jos haluat Mikon tavoin päästä Dreamspiren haastemeininkiin mukaan, ota minuun yhteyttä facebookissatai tule suoraan mukaan 16.2.  sunnuntai-illan haastetapaamiseen Kaisaniemen Iguanassa klo 19! 

Minä ja räpin maailma

Räpin maailma on minulle varsin tuore löytö ja minusta onkin yllättävää huomata miten innoissani olen siitä. Tottakai olen lähes aina tiennyt rapin olemassaolosta, mutta ennen kuin pari kuukautta sitten ryhdyin silloin tällöin kavereiden kanssa freestyle-räppäämään, pidin räppiä todella pinnallisena musiikkina. On totta, että moni tämän päivän listahittiräppäreistä hehkuttaa kalliita tavaramerkkejä ja luksuselämää, mutta tämä ei suinkaan ole koko totuus. Räp-skenestä löytyy myös monia Asan ja Immortal Techniquen kaltaisia tiedostavia artisteja, jotka haluavat välittää erilaista viestiä ja arvomaailmaa.

Rankkoja opetuksia elämästä. Tämän kappaleen lyriikoita kannattaa seurata loppuun asti!

Itselleni räppäämiseen ryhtyminen on ollut todella henkinen haaste. Olen aina pitänyt räppäreitä todella cooleina ja itsevarmoina, jollakin tapaa itseni yläpuolella olevina, henkilöinä. Ja niinpä räppäreille juttelu – saati heidän kanssaan räppääminen – on vaatinut rohkeutta. Alussa myös kuvittelin, että näytän tai vaikutan todella tyhmältä aina kun räppään. Itse (saati sitten muiden edessä) räppääminen on sekin siis ollut haaste, josta on pitänyt kasvaa yli. Mutta olen myös huomannut, että räppääminen on todella hauskaa – niin hauskaa, etten halua olla ilman sitä! Räppi on myös hyvä keino välittää eteenpäin omaa viestiä ja fiilistä elämästä.

Lukijalle:
Ice-T – yksi gänstärapin pioneereista ja legendoista – on tehnyt kehutun räpin synnystä kertovan dokumentin . En ole dokumenttia vielä nähnyt, mutta se on kuulemma hyvä ja aion itsekin katsoa sen jossain vaiheessa. Katso mikäli kiinnostaa. Räppilegenga Eminemin uran alkuvaiheista  kuvattu elokuva 8 Mile on myös katsomisen arvoinen, sen olen nähnyt.
– Jos haluat Mikon tavoin päästä meininkiin mukaan,  tule mukaan 16.2. sunnuntai-illan haastetapaamiseen Kaisaniemen Iguanana-kahvilaan klo 19!

 

Leave a Reply