Single Blog Title

This is a single blog caption
03 syyskuu 2014

Kodittomasta Oscar-voittajaksi

Koditon kolmekymppinen

Kauan sitten 1970-luvulla lähes kolmekymppinen köyhä mies nukkui New Yorkin bussiasemalla. Hän oli kukoistavasta elokuvaurasta haaveileva nuori mies, joka oli siihen mennessä saanut vain pieniä sivurooleja. Tiukan taloustilanteen vuoksi mies oli joutunut osallistumaan aikuisviihde-elokuvan tekemiseen laskujen maksamiseksi.

Mies oli epätoivoisimpana hetkenä joutunut viemään vaimonsa korut ja myymään ne, eikä sekään vielä riittänyt. Pohjakosketus oli saavutettu, kun hän lähti ulos myymään koiraansa tuntemattomille. Mies onnistui saamaan 50 dollaria ja lähti sen jälkeen itkien kotiin.

o-HOMELESS-NEW-YORK-CHILDREN-facebook

 

Ajattelutavan muutos

Kovin moni miehen tuona hetkenä nähnyt ei olisi osannut ennustaa mitä hänelle tulevaisuudessa tapahtuisi. Monet olisivat uskoneet hänen joutuvan vankilaan tai asumaan sillan alle loppuiäksi. Tuo koditon ja rahaton mies ei kuitenkaan alistunut kompromisseihin ja suostunut ottamaan vastaan mitä tahansa hanttihommia.

Hänellä oli unelmansa oli olla suuri elokuvatähti. Mies alkoi käsikirjoittamaan saatuaan oivalluksen kirjastossa, että hänen täytyi muuttaa toimintatapoja, jotka eivät tuottaneet tulosta. Edgar Allen Poen kirjat inspiroivat ja muuttivat hänen tapaansa ajatella. Ajan myötä mies alkoi saada pieniä tuloja käsikirjoituksistaan, mutta hänen käsikirjoitusuransa ei tuntunut etenevän sinne mihin hän halusi.

 

Käännekohta

Käännekohta tämän miehen elämässä tapahtui hänen katsoessaan nyrkkeilyottelua Mohammad Alin ja tuntemattoman Chuck Wepnerin välillä. Wepner oli täysin tuntematon, joka löi Alin jo kerran kanveesiin, mutta lopulta Wepner hävisi tyrmäyksellä viimeisessä erässä.

Lähes tuhkimotarinaksi äitynyt ottelu kuitenkin inspiroi miestä niin paljon, että hän kirjoitti sen pohjalta kahdessakymmenessä tunnissa kolmen päivän aikana kokonaisen elokuvan käsikirjoituksen. ”Rocky”-elokuvan käsikirjoitus oli syntynyt. Olette ehkä kuulleet tämän tarinan kodittomasta henkilöstä ja käsikirjoittajasta. Hänen nimensä on Sylvester Stallone.

Rocky

 

Vaikeuksien voittaminen ja läpimurto

Ongelmat eivät päättyneet käsikirjoituksen valmistumiseen. Sylvester halusi olla myös elokuvan päätähti eikä tämä käynyt monille studioille. Ensimmäinen suuri tarjous oli 125,000 dollaria, mutta studio ei hyväksynyt Sylvesteriä näyttelemään elokuvassa. Viikkoja myöhemmin tarjottiin 250,000 dollaria ja senkin Sylvester hylkäsi.

Hän halusi yhä olla elokuvan päätähti. Elokuvastudio torjui ehdotuksen, koska he halusivat oikean tähden ja Sylvesterillä oli kaiken lisäksi puhevika. Sylvesterin kasvojen toinen puoli oli kärsinyt vaurioita synnytyksessä, kasvohermot olivat vaurioituneet.  Sen vuoksi Stallonen puhe kuulosti oudolta.

Sylvesterille tarjottiin jopa 350,000 dollaria, mutta jälleen hän torjui tarjouksen, vaikka oli lähes rahaton. Lopuksi studio suostui ottamaan Sylvesterin päätähdeksi, mutta silloin he maksoivat vain 35,000 dollaria käsikirjoituksesta. Loppu onkin historiaa.

Elokuva voitti kolme Oscaria, (paras elokuva, paras leikkaus ja paras ohjaus).Elokuvan kuvauksiin meni vain 28 päivää ja Oscarit voitettuaan Sylvester Stallonesta oli tullut hieman yli puolessa vuodessa tuntemattomasta köyhästä miehestä Oscar-voittaja.

 

Koiran kohtalo

Mitä tapahtui koiralle ? Tarina kertoo, että Sylvester osti koiransa takaisin ensimmäiseksi ansaittuaan 35,000 dollaria käsikirjoituksesta. Sylvester joutui maksamaan 3000 dollaria saadakseen koiransa takaisin itselleen.

sylvester stallone

 

Huipulla pysyminen

Myöhemmin Rocky-elokuvista tehtiin kuusi osaa ja ne tuottivat yhteensä satoja miljoonia. Sylvester Stallone esiintyi niissä ja sai monia muita kuuluisia rooleja kuten ”Rambo”-elokuvan sankarin roolin. Sylvester on pysynyt elokuvamaailman huipulla läpimurtonsa jälkeen ja on yksi tunnetuimpia tähtiä maailmanlaajuisesti.

Kaikesta köyhyydestä, hylkäyksistä ja puutteistaan huolimatta Sylvester Stallone uskoi unelmaansa ja eteni niitä kohti ilman kompromisseja. Alla Sylvesterin ja muiden unelmansa toteuttaneiden henkilöiden puheista koostettu motivaatiovideo.

rocky

 

Leave a Reply