Single Blog Title

This is a single blog caption
22 tammikuu 2016

Suomi-neito strippaa: riisu vaatteesi, ole hyvä!

Ne, teistä ketkä olette vähäänkään nauttineet Missä nähdä kauneutta? -haastatteluistani ja niiden avaamista maailmoista, minulla on teille kirjasuositus. Tulette varmasti nauttimaan maailmalla seikkailleiden Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen yhteistyönä tekemästä kirjasta Riisuttu Suomi. Kirja sisältää 32 haastattelua, jotka avaavat näkymiä erilaisiin elämäntapoihin ja maailmoihin yhteiskunnassamme.

riisuttu_suomi_1

Haastateltavia on jokaista haastateltu erikseen, mutta haastattelut esiintyvät kirjassa vastinpareina: satanisti – pappi, seksityöntekijä – seksityöntekijän asiakas, salakuljettaja – tullivirkailija, poliisi – kapinallinen. Edellämainittujen parien lisäksi ääneen päästetään myös haudankaivajaa, ruumiinavaajaa (kuulemma kenenkään ei tulisi joutua leikkaamaan itselleen tuttuja ihmisiä kertoo mies omasta kokemuksestaan, huumekauppias (jonka bisneksistä ei tiedä miehen kaveripiiri eikä edes puoliso, salailu on kuulemma henkisesti raskasta ja tekisi mieli kertoa läheisille, mutta mies tietää ettei se ole fiksua). Hjallis Harkimo edustaa taksikuskin asiakasta, myös taksikuskia haastatellaan.

riisuttu-suomi-kirja

Pasifisti vastustaa rakenteellista väkivaltaa, mutta puolustaisi itseään tappelussa tarvittaessa väkivallalla. Kansainvälisillä komennuksilla ollut eversti sanoisi valehtelevansa, jos väittäisi, että vaihtaisi päivääkään pois: ampumisten, loukkaantumisten ja kuoleman näkeminen jää kuulemma kummittelemaan mieleen. Saattohoitotyöntekijän haastattelua lukiessani aloin tahattomasti itkemään ja saattohoidon asiakas oli kuollut kaksi päivää haastattelun tekemisen jälkeen. Elinkautisvanki kertoo kiinnostuneensa ihmis- ja eläinoikeuksista.

Koutaniemen kuvat tukevat hyvin Armanin haastatteluja ja ymmärrettävistä syistä kaikki haastateltavista ei halua tai voi esiintyä haastattelussa omalla nimelläään ja naamallaan, yllättävän moni kuitenkin. Itse koin kirjan todella mielenkiintoisena ja odotan, josko sille tulisi jopa jatkoa joku päivä.

Kiitos rohkeasta ja avaavasta kirjasta Arman ja Meeri!

VMan-P531144_640x360

Arman ja Meeri MTV-studiolla.

Netissä julkaistuja arvosteluita Riisuttu Suomi -kirjasta:

Leave a Reply