Single Blog Title

This is a single blog caption
14 helmikuu 2015

Uusi 30 pelon päivää -haaste alkaa!

”Mielenkiintoinen, positiivinen ja mieltä avartava.”

”Hyvää fiilistä, uusia tuttavuuksia, tekemisen meininkiä.”

”Haastekuukausi oli hemmetin hyödyllinen juttu itselleni. Sen aikana sai tehtyä paljon itselle hyödyllisiä asioita ja viikoittainen tapaaminen oli sosiaalisena tapahtumana usein viikon kohokohta.”

”Yleisvaikutelma erittäin hyvä. Tällaisia tapahtumia pitäisi järjestää enemmän.”
– 
anonyymia palautetta viimeisimmästä 2014 syksyn 30 pelon päivää -haastekuukaudesta

 

 

Uusi 30 pelon päivää -haaste käynnistyy!

30 pelon päivää -haaste on ollut lukuisten kuukausien pyörimisen ajan sen verran pidetty konsepti, että ihmiset ovat edelleen toivoneet sille jatkoa (lue alkuperäisistä pelon päivistä ja haasteista täältä). Jatkoa on jälleen kerran luvassa. Tällä kertaa luvassa on myös uudenlaisia yhdessä tehtäviä harjoituksia, joita ei ole aiemmissa haastetapaamisissa nähty!

nebula_beach

Mikä 30 pelon päivää -haaste?

High Existence –nettsivulta (suosittelen tutustumaan!) bongattu 30 Days of Fear –haaste (suom. käännetty 30 pelon päivää) tarkoittaa seuraavaa: haastajan on joka ikinen päivä 30 päivän ajan on tehtävä yksi seuraavista asioista:

 • Asia, jonka tekeminen pelottaa
 • Asia, jonka tekeminen on lykkääntynyt pitkään (asia jo ”pitäisi olla tehty” / ”olisi pitänyt jo tehdä hyvän aikaa sitten”)
 • Asia, jota et ole ennen tehnyt
 • Asia, joka vie elämääsi eteenpäin

comfort

 

Miksi tulla mukaan?

Miksi 30 pelon päivää -haasteeseen on suositeltavaa liittyä? Keille haasteet sopivat? Ne sopivat Sinulle, jos haluat että…

 • elämäsi on mielekkäämpää ja vapaampaa
 • pelot ja epäilykset tai laiskuus eivät estä sinua tekemästä itsellesi tärkeitä asioita elämässä
 • saat aiempaa enemmän itsekunnioitusta ja itsevarmuutta
 • tapaat uusia ihmisiä ja saat elää kuukauden tavalla, joka vaikuttaa pysyvästi loppuelämääsi – ja jota vielä kuolinvuoteella muistelet kyyneleet silmissä!
 • olet osa tsemppaavaa ryhmää, jossa kaikki kannustavat toisiaan kohti onnistumisia
 • kasvat ihmisenä ja kohtaat pelkojasi
 • saat luotua hyviä tapoja ja rutiineja, jotka kantavat sinua elämässä eteenpäin
 • tapaat ihmisiä, jotka voivat auttaa sinua eteenpäin elämäsi haasteissa
 • tiedostat elämääsi rajoittavia uskomuksiasi ja ennakkoluulojasi

Jokainen osallistuja valitsee haasteryhmään tullessaan juuri itselleen tärkeitä asioita, joita hän haluaa elämässään työstää. Yhdelle tämä voi tarkoittaa terapia-ajan varaamista tai alkoholin käytön vähentämistä (tai lisäämistä!), toiselle taas oman yrityksen perustamista tai vaikeiden asioiden käsittelyä parisuhteessa, jollakin toiselle ihan jotain muuta!

Kaikilla meillä on omat haasteemme. Lue tämän tiedoston lopusta, mitä kaikkia haasteita ihmiset ovat tehneet aiempina haastekuukausina!

IMG_3657

Kuva haastetapaamisesta 2014 vuoden alussa.

 

Mitä, miten?

 • Tapaamiset joka sunnuntai 15.2.-15.3.2015 klo 19-21

Haasteeseen mukaan tulevat ihmiset kokoontuvat aina sunnuntai-iltaisin klo 19-21 Kaisaniemen metroaseman lähellä olevassa Kaisla-oluthuoneessa (osoite Vilhonkatu 4, 00100 Helsinki – paikka sijaitsee läheestulkoon vastapäätä Iguana-kahvilaa Finnkinon vieressä) koko haasteen voimassaolon ajan 15.2.-15.3.2015.

Tapaamisissa vaihdetaan kuulumisia ja tarinoita aina kuluneen viikon osalta – jokainen kertoo vuorotellen omista haasteistaan – ja kannustetaan muita ja itseään. Näissä illoissa haastajat myös jaetaan aina sattumanvaraisesti ns. taistelupareihin.

Taisteluparit ovat pitkin viikkoa yhteydessä toisiinsa puhelimitse tai netin kautta ja kannustavat toisiaan haasteiden suorittamisessa. Pyrimme hoitamaan tapaamisten viralliset osuudet aina kahdessa tunnissa – tämän jälkeen tapaamisiin saa vielä halutessaan jäädä juttelemaan ja keskustelemaan paikallaolijoiden kanssa.

Osallistuminen on vapaaehtoista eikä sido tai velvoita sinua mihinkään. Voit tulla mukaan milloin tahansa ja lakata käymässä tapaamisissa milloin vain. Myös kavereita saa kutsua mukaan. Alla näet kuvia aiemmista haasteryhmän tapaamisista ja tempauksista ja listaa siitä, millaisia haasteita ihmiset ovat tehneet.

Jos kaipaat apua miten lähteä miettimään haasteita elämääsi, lue täältä hyviä kysymyksiä ja ala listata niihin vastauksia x) Jos, olet valmis haastamaan itseäsi ja muuttamaan elämääsi, älä epäröi tulla paikalle Iguanaan mikä tahansa sunnuntai. Jos sinulla on kysyttävää, minuun voi ottaa yhteyttä puhelimitse (040 573 6274) tai sähköpostitse (olli.lukkari@gmail.com).

– Olli

IMG_3634

Kuva tapaamisesta 2014 alussa.

Edellisinä haastekuukausina on tehty muun muassa seuraavanlaisia haasteita (lue kirjoittamaani haasteblogia täältätäältä ja täältä):

IMG_3628

 

Sitaatteja pelosta ja niiden voittamisesta

”Pelko on terävin määritelmä sinusta itsestäsi. Sinun pitäisi tietää tämä. Sinun pitäisi tuntea pelkoa lähes koko ajan. Pelosta täytyy tulla ystäväsi, niin ettet enää tunne oloasi epämukavaksi sen seurassa. Pelko merkitsee sitä, että olet äärirajoillasi. Pysyminen tässä tilassa, tällä äärirajalla, antaa tilaa todellisen muutoksen tapahtumiselle.”
David Deida

”Saat vahvuutta, rohkeutta ja itseluottamusta jokaisen kokemuksen myötä, jona katsot pelkoa silmästä silmään. Sinun pitää tehdä se, mitä ajattelet, ettet voi tehdä.”
Eleanor Roosevelt

”Ihmiskunnan vanhin ja vahvin tunne on pelko, ja vanhin ja vahvin pelko on tuntemattoman pelko.”
-H.P Lovecraft

”Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia, epäonnistumisen pelko.”
Paulo Coelho

”Pelot on opetettu meihin, ja jos haluamme, voimme opettaa ne ulos meistä.”
Karl August Menninger

Syvin pelkomme ei ole se ettemme ole riittämättömiä. Syvin pelkomme on se, että olemme mittaamattoman voimakkaita. Meitä pelottaa eniten valomme, ei pimeytemme.”
-Marianne Williamson

pelko

Leave a Reply