Single Blog Title

This is a single blog caption
13 kesäkuu 2016

Miten kehittää puhe- ja esiintymistaitoja?

Puhe- ja esiintymistaidoista on hyöytyä paitsi melkeinpä alalla kuin alalla, niin myös elämässä yleensä. Julkinen puhuminen on useimpien ihmisten mielestä pelottavaa. Onneksi puhumis- ja esiintymistaitoja voi harjoittaa Suomessakin monessa paikkaa.

Toastmasters on legendaarinen, 1920-luvulla perustettu, esiintymis- ja puhetaitoja kouluttaja voittoa tavoittelematon yhdistys. Toastmasters-yhdistykseen kuuluu yli 15,000 klubia yli 130 maassa ympäri maailmaa. Kokoukset ovat ei-poliittisia ja ei-uskonnollisia, avoimia kaikille. Kokoukset ja puheet ovat englannin kielellä.

Stadin Sanasepät on Toastmastersin tyylinen paikallinen, Helsingissä toimiva yhdistys. Tapaamiset ovat avoimia kaikille ja tapaamiset ja puheet pidetään suomen kielellä.

univ

Molempiin yhdistyksen tapahtumiin osallistuminen on ilmaista – halutessaan voi liittyä myös yhdistysten jäseneksi maksamalla pienehkön jäsenmaksun. Mikäli puhe- ja esiintymistaitojen kehittäminen kiinnostaa, lue lisää yllämainituista yhdistyksistä ja käy katsomassa millainen meininki tapaamisissa on. Voit saada uusia ystäviäkin.

Linkkejä yhdistysten sivuihin alla:

Voin myös suositella kaikille puhumista pelkääville upeaa aihetta käsittelevää, tositapahtumiin perustuvaa Kuninkaan puhe -elokuvaa. Inspiroiduin itse nimeämään erään oman kappaleeni tämän elokuvan inspiroimana.

Mainittakoon myös, että sillä, koetko olevasi introvertti vai ekstrovertti, ei ole väliä puhetaitojen kehittämisen kannalta. Itse koen olevani molempia (termi on tällöin vissiin ambivertti) – ja voin sanoa, että puheiden pitäminen on jännittänyt itseäni välillä äärimmäisen paljon. Omista tavoistani oppia sosiaalisia taitoja olen kirjoittanut myös täällä.

Myös Jäänmurtajat-yrityksellä on ihmissuhdetaitokursseja, joille voi osallistua. Yrityksen artikkeleita ja podcasteja voi lukea ja kuunnella ilmaiseksi yrityksen nettisivuilta.

 

Leave a Reply