Single Blog Title

This is a single blog caption
07 marraskuu 2014

Kysymykset ovat ikuisia 2/2

Tämä artikkeli on yhdestoista osa Ollin elämää pintaa syvemmältä käsittelevien artikkelien sarjaa. Tämä artikkeli on toinen ja viimeinen osa Kysymykset ovat ikuisia -artikkeliduettoa.

1) Ollin synnintunnustukset
2) Miten löytää oma intohimo elämässä?
3) Uusi tapa nähdä oma tulevaisuutensa
4) Miten uudistaa elämänsä kertaheitolla?
5) Mitä voimme oppia meitä ärsyttäviltä ihmisiltä?
6) Mitä on rohkeus?
7) Mitä paha olosi voi sinulle opettaa?
8) Mitä jos kaikkein salatuin ja häpeällisin asia on kaikkein kauneinta sinussa?
9) Miten unelmasi seuraaminen voi tuhota sinut?
10) Kysymykset ovat ikuisia 1/2

 

Kysymykset ovat ikuisia 2/2

Ensimmäisessä osassa Kysymykset ovat ikuisia -artikkeliani käsittelin sitä, miten itseltään kysytyt erilaiset kysymykset voivat ihmisen tapaa nähdä maaailmaa. Jatkan samasta aiheesta ja tässä toisessa osassa paneuden siihen, miten erilaisiin kysymykset voivat johtaa erilaisiin elämäntapoihin ja oivalluksiin.

 

Kohti kauneutta

On yksi asia tehdä mol.fi:n sivuilta työsopivuustestejä ja kysyä, että mikä työpaikka sopii minulle. On toinen asia esittää itselleen seuraavanlaisia kysymyksiä:

Mikä on minulle kaunein tapa elää elämäni kehdosta hautaan?

Mikä on minun lahjani maailmalle?

Miten kehitän itseäni niin, että voin parhaiten auttaa ja palvella muita ja itseäni?

On mahdollista, että seuraavanlaisiin kysymyksiin vastattuaan tai vastausta etsiessään ihminen päätyy seikkailuihin, joihin hän ei olisi toisenlaisilla kysymyksillä päätynyt. On mahdollista, että ihminen huomaa, ettei sellaista työpaikkaa kuin mitä hän haluaisi vielä työkseen tehdä, ole vielä olemassa. Suomessa ei esimerkiksi vielä 60-luvulla ollut pahemmin kahviloita eikä varsinkaan vaikka personal trainereita tai ohjelmoijia!

Tulevaisuuden maailmassa tulee olemaan paljon työpaikkoja, joita ei tänä päivänä ole olemassa. Omanlaisiaan työpaikkoja ja vaihtoehtoisia elämäntapoja siis on mahdollista luoda, jos niin haluaa. Kaikkien tie tämä ei välttämättä ole, mutta kutsun tuntevat tämän kutsun kuulkoot!

Itse olen nauttinut suuresti siitä, että olen asunut kuuden kaverieni kanssa vuokraamassamme omakotitalossa ja että olen itse maksanut vähemmän vuokraa kuin mitä yksiöstä maksaisin. Sosiaalinen elämäni on räjähtänyt käsiin minimivaivalla – kerran viikossa pidettävät illanvietot takaavat uusien ja vanhojen tuttujen tulemisen kämpille. En ole selaillut vaikkapa OkCupid-treffisivustoa aikoihin, vaikka sieltä aikanaan tapasin monia mielenkiintoisia ihmisiä.

Kommuunin perustaminen oli minulle pelottava valinta, jota mietin pitkään. Se oli hyppy tuntemattomaan: hyppy, jota en ole hetkeäkään katunut, vaikka kommuuniin muuttamisen vuoksi minun pitikin ottaa välivuosi opinnoistani. muuttaa kaupungista toiseen ja etsiä itselleni työpaikka.

 georgia_aquarium_ocean_voyager_tunnel

”Emme voi ratkoa ongelmia saman tason ajattelulla kuin millä loimme ne.”
Albert Einstein

 

Vaihtoehtoiset elämäntavat: millä eri tavoilla voi elää?

Olen tavannut ihmisiä, jotka katusoittavat elääkseen (jos soitat kitaraa ja laulat klassikoita voit yöllä baarien tuntumassa soitellessa tienata viisikin kymppiä tunnilta). Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat perustaneet yrityksen oman intohimonsa ympärille.

Olen tavannut reppureissaajia, jotka tekevät muutaman kuukauden pätkätöitä tai etätöitä läppärillään ja muuten reissaavat ympäri maailmaa. Yksi henkilö, jonka kirjasta poimin muutamia tämän artikkelin ajatuksia, on omien sanojensa mukaan omistanut elämänsä kauneuden tavoittelulle.

Jossain vaiheessa elämäänsä hän jätti hyvän työpaikkansa, perusti nettibisneksen ja lähti kodittomana matkaajana kiertelemään maailmaa ja on sillä tiellä edelleen. Mieheltä ilmestyi juuri ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut ja jota voin suositella.

Olen tavannut ihmisiä, jotka tekevät normaalia työtä päivisin, mutta jotka muuten omistavat huomattavan osan vapaa-ajastaan harrastukselleen. Joillekin tämä viimeksi mainittu tapa elää on heidän mielestään ehdottomasti paras ratkaisu – he eivät halua muuttaa harrastustaan työksi, sillä siinä vaiheessa kun harrastusta on pakko tehdä, katoaa siitä intohimo.

Aina kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan – olen myös lukenut tarinoita intohimoisista ihmisistä, jotka ovat joogakoulun perustettuaan uupuneet siihen liittyvästä työtaakasta (lue artikkelini siitä miten omien unelmien seuraaminen voi tuhota sinut).

Kysymykset johtavat suurempiin kysymyksiin. Kun ihminen on ollut yksinäinen ja epäsuosittu voi hän kysyä itseltään, että miten tulla sosiaaliseksi ja suosituksi ja sitten opetella taidot miten tulla sosiaaliseksi ja suosituksi. Tämän jälkeen onkin uusien kysymysten aika.

Ehkä ihminen on itsensäkehittämismatkalla oppinut, että on jotain vielä tärkeämpää kuin sosiaaliseksi ja suosituksi tuleminen ja hän alkaakin kysyä itseltään miten hän voisi auttaa niitä ihmisiä, jotka ovat olleet samassa jamassa kuin hän ennen.

Ja kun hän alkaa auttaa heitä, saattaa hän saada tästä suurempaa mielihyvää kuin kaikesta muusta mitä hän on ennen tehnyt  ja taas elämän kysymykset muuttuvat. Ja kaiken tämän muutoksen myötä kysymys siitä, miten tulla vain pinnallisesti sosiaaliseksi ja suosituksi ei ehkä enää tunnukaan niin isolta ja olennaiselta jutulta kuin aluksi.

big_dog_big_hut

Niin tai näin, isojen kysymysten kysyminen kannattaa. Kannattaa muistaa, että kysymyksiin saaduilla vastauksilla ei ole niinkään paljon väliä kuin itse kysymyksillä – kysymysten vastaukset ovat aina määräaikaisia (ja riippuvat aina ihmisen sen hetkisestä elämäntilanteesta ja siihen asti kertyneestä elämänkokemuksesta). Samaan kysymykseen voi esittää elämän eri aikoina eri vastauksia. Kas näin:

Miten kiinnittää vastakkaisen saman tai vastakkaisen sukupuolen huomio ja seksuaalinen kiinnostus?

Treenaa tai meikkaa paljon ja ole cool.”
-Poika ja tyttö 14v.

Ole oma itsesi. Ole kohtelias ja kiva rehellinen ja itsevarma ja huumorintajuinen.
-Poika ja tyttö 19v.

Keskity löytämään elämällesi tarkoitus ja suunta. Pyri elämään mahdollisimman upea ja sinulle parhaiten sopiva elämä. Hyväksy seksuaalinen puolesi osaksi itseäsi ja kohtele sitä kunnioittaen, äläkä häpeä ja peitä sitä. Kohtaa kipeät asiat elämässäsi, kehitä itsestäsi terve ja tasapainoinen ihminen. Opi olemaan rehellinen.

Seikkaile, löydä oma juttusi, hulluttele, pohdi, keskustele, tapaa uusia ihmisiä. Kohtele itseäsi ja muita kunnioittaen. Keskity näkemään ja jalostamaan muissa ja itsessäsi niin paljon kauneutta ja hyvää, että et ehdi kiinnittää liikaa huomioita omiin vajavaisuuksiisi.

Tee näin ja jossain vaiheessa huomaat, että alat vetää puoleesi tasapainoisia ja kauniita ihmisiä, jotka kiinnostuvat JUURI SINUSTA. ”
-Iätön ja sukupuoleton 500 vuotta naimisissa ollut Boddhisattva

Mitä sinä kysyt itseltäsi – ja muilta ihmisiltä? Mikä sinua vetää puoleensa, missä sinä näet kauneutta? Mitä sinä haluat olla?

Mitä sinä voit alkaa kysymään itseltäsi?

Mikä on sinulle kaunein tapa elää elämäni kehdosta hautaan?

Mikä tai mitkä on sinun lahjasi maailmalle?

Miten kehität itseäni niin, että voit parhaiten auttaa ja palvella muita ja itseäsi?

Mikä on paras asia, jota voit tehdä elämässäsi voit tehdä JUURI NYT?

Lue Lisää kysymyksiä voit lukea Dreamspiren sivujen Inspiroidu-osion Kysymyksiä-kohdasta.

star_trail_on_mountaintop

 

Lukijalle

1. Mitä jos kauneus olisikin verbi eikä adjektiivi? Mitä sellaista voit tehdä (joka päivä), jonka myötä tunnet olosi paremmaksi?

2. Mikä on (tai voisi olla) sinun lahjasi maailmalle?

3. Keksi sellaista kolme asiaa, joissa olet hyvä, joista et ole ennen hoksannut (esimerkiksi ihmisten kuunteleminen, tunteiden käsittely, raivoaminen ja oman puolesi pitäminen, surun työstäminen, värisilmän tai hyvänavaruudellisen hahmotuskyvun omaaminen (viimeksimainitut kyvyt hyviä vaikkapa monilla pelaajilla)? Listaa vähintään viisi asiaa.

4. Mistä asioista et ole vielä osannut kehua itseästi tai muita ihmisiä? Listaa kymmenen kohtaa.

5. Mitkä kysymykset hallitsevat tällä hetkellä elämääsi? Listaa viisi kysymystä.

Leave a Reply