Single Blog Title

This is a single blog caption
03 elokuu 2016

Erään haasteryhmän tarina

Viimeisintä 30 pelon päivää -haasteryhmää en vetänyt minä, vaan vetäjinä toimi pari ystävääni. Uuden ryhmän vetäjät Tiina Jalonen ja Vladimir Heiskanen ovat molemmat minulle tuttuja vuosien takaa. Tiinaan tutustuin aikoinani alkaessani jutella rautiovaunussa viereeni istuneelle tytölle – olen vieläkin hänen kännykässään nimettynä ratikkapojaksi – ja Vladimiriin aloin tutustua kunnolla vuoden 2014 alusta lähtien – Vladimir tuli tällöin mukaan ensimmäiseen 30 pelon päivää -haasteryhmään ja tästä lähtien Vladi on ollut osallisena lähes kaikissa haasteryhmissä.

Oli hauska mennä haasteryhmään vaihteeksi ei vetäjän, vaan osallistujan, roolissa. Tiina ja Vladimir olivat saaneet paikalle tapaamisiin yli 20 henkilöä, kyseessä olikin historian tähän asti suurin haasteryhmä! Haastekuukauden päätyttyä puhuimmekin mahdollisuudesta järjestää tulevaisuudessa useampia haasteryhmiä – parisenkymmentä henkeä alkoi olla liikaa yhdelle ryhmälle.

Haasteryhmän tapaamiset sujuivat totuttuun ja tuttuun tapaan: ihmiset saivat jokainen vuorollaan kertoa kerrallaan menneistä ja tulevista haasteistaan (max. 4-5min. puheenvuorot, ettei joku vain sooloile ja puhu puolta tuntia) ja tapaamisten lopuksi ihmiset jaettiin haastepareihin.

Parit tsemppasivat ja kannustivat ja pitivät toisiinsa yhteyttä aina viikon ajan ennen uuden haasteparin arpomista (haasteparit arvottiin uudestaan joka viikolle). Aiemmista haasteryhmistä poiketen, tämän kuukauden haasteryhmän suuren koon vuoksi mitään pienempiä ryhmäharjotteita (kehu vieressäsi istuvaa kaveria, kirjoita tajunnanvirtakirjoituksella viisi minuuttia siitä mikä sinua inspiroi…) ei ehditty tämän ryhmän kanssa  tekemään.

Joka viikko uudestaan arvotut haasteparit tukivat toinen toisiaan aina viikon ajan kerallaan haastekuukauden aikana.

Joka viikko uudestaan arvotut haasteparit tukivat toinen toisiaan aina viikon ajan kerallaan haastekuukauden aikana (kuvituskuva kuvapalvelusta unsplash.com).

Haastekuukauden aikana myös haasteryhmäläiset ottivat ohjauksia omiin käsiinsä: ryhmän aikana syntyi useampia itsenäisiä eri teemojen ympärille muodostuneita facebook-ryhmiä, joissa järjestettiin omia 30 pelon päivää -haasteryhmän ulkopuolisia tapaamisia.

Musiikki-/lauluryhmässä ihmiset järjestivät musiikki- ja katusoittoiltoja ja seksuaalisuusryhmässä ihmiset pääsivät keskustelemaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä mielen päällä olleista asioista. Itku-/traumaryhmässä ihmiset pääsivät purkamaan kipeitä mielen päällä olevia asioita ja saivat näin mahdollisuuden tulla syvällisellä tavalla nähdyksi ja kuulluksi. Itsekuriryhmässä keskityttiin nimensä mukaisesti itsekurin vahventamiseen.

Itse tapaamisissa oli liikuttavaa huomata miten paljon ihmiset uskalsivat avautua omista asioistaan ryhmän kesken: yhdessäkin tapaamisessa useampi henkilö ei pystynyt omalla mitä kuuluu -kierroksellaan edes puhumaan mitään, vaan koko aika meni rohkeasti ja aidosti muiden edessä itkiessä. Moni osallistujista osallistui myös haastekuukauden aikana järjestettyyn seksuaalisuusteemaiseen Wonderlust-festivaaliin, josta haastetapaamisissakin puhuttiin.

A photo by Roberta Sorge. unsplash.com/photos/PN_c3RKCVlA

Haasteryhmän aikana moni muusikko löysi toisensa (kuvituskuva kuvapalvelusta unsplash.com).

Pari tuntia kestäneiden haastetapaamisten jälkeen osa porukasta jatkoi usein vielä pienempänä ryhmänä jonnekin toiseen kahvilaan/baariin keskustelemaan illan aikana esiin nousseista teemoista. Suuri kiitos kuuluu myös Kaisaniemen (nykyinen metropysäkki Helsingin yliopisto) kahvilaravintola Robert’s Coffee / Igauana:n henkilökunnalle heidän hyvästä asenteestaan ja suhtautumisestaan siihen, että noin 20 ihmistä pamahtaa kahvilaan joka sunnuntai-ilta – toki jos itse omistaisin kahvilan, en varmastikaan pahastuisi tällaisesta säännöllisestä asiakaskävijämäärästä! Kiitokset kaikille haasteryhmään osallistuneille, hyvää kesää ja syksyä kaikille!

Jos sinua, hyvä Dreamspiren lukija, kiinnostaa tulla mukaan haasteryhmän tapaamisiin kun niitä seuraavan kerran järjestetään, seuraa tätä blogia ja kun uusi ryhmä alkaa, siitä ilmoitetaan kyllä Dreamspiren sivuilla. Osallistuminen ei Dreamspiren puolesta maksa mitään, mutta sikäli kun tapaamisen järjestetään usein kahviloissa, on kahvin/juoman/ruuan ostaminen tapaamiskerroilla suotavaa.

Uutta haastekuukautta odotellessa voit myös haastaa itseäsi osallistumalla muun muassa puhe- ja esiintymistaitojen kehittämisen ympärille perustettujen ryhmien tapaamisiin, yrittäjäyhteisöjen tapaamisiin (lue artikkelin aivan loppuosa) tai tekemällä vapaaehtoistyötä, joka inspiroi sinua. Dreamspiren inspiroivien linkkien listaan ja inspiroivien dokumenttielokuvien listaan on myös lisätty molempiin paljon uutta sisältöä, joihin voi käydä tutustumassa.

13901798_10157104485295315_1491593797_o

Leave a Reply